AK Partili kurmaylar Başbakan Erdoğan başkanlığında Kızılcahamam’da bir araya geldi. Kampta yerel seçimlerin yol haritası çizilecek. Masada demokratikleşme paketi ve yeni anayasa da yer alacak. Kızılcahamam Kampı’na, milletvekillerinin yanı sıra, MKYK üyeleri, kurucu üyeler, Disiplin ve Hakem Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları MKYK üyeleri katılıyor.
İlk gün, hem Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop hem de Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Türel brifing vererek çalışmaları ve süreci anlatacak. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın demokratikleşme paketiyle ilgili adımları aktaracağı kampta, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin, yeni anayasa sunumu yapacak. Yarın da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın moderatör olacağı ve tüm bakanların kürsüye çıkarak gelen soruları yanıtlayacağı genel görüşme gerçekleştirilecek.
Parti yönetimi, kampın ardından da seçim tempoyu artıracak. 9 Kasım’da 14 yeni büyükşehir ve ilçelerinde, 16-17 Kasım’da da 51 il ve ilçelerinde temayül yoklaması yapılacak. Geçen hafta sonu eski 16 büyükşehirde gerçekleştirilen yoklamalarla birlikte tüm sonuçlar Genel Merkez’de mercek altına alınacak. Temayül yoklamaları ve aday listeleri üzerinde çalışacak olan Başbakan başkanlığındaki üst komisyon ise 11 Kasım’da işbaşı yapacak. 10 kişilik komisyon, 6 günde yapacağı toplantılarla, adaylardan büyük kısmını ay sonuna kadar belirlemiş olacak. Bu çalışmalar sırasında milletvekillerine formlar dağıtılarak görüşlerinin sorulması, bazı illerle ilgili kamuoyu anketlerinin yenilenmesi de gündemde. 20 Kasım’dan sonra bazı adayların açıklanması planlanıyor.

 

Haber; S.KAŞKIR