6. Olağan Kongresi’ne hazırlanan AK Parti, “akkongreler.com” adıyla kurduğu internet sitesinde yayınladığı kongre kılavuzu ile parti kademelerine önemli açıklama ve uyarılarda bulundu. AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde iletişim stratejisi adı altında yayınlanan 14 kuralla il, ilçe ve beldelerde yapılacak kongrelerin planlı ve sağlıklı bir şekilde geçmesi amaçlanıyor. Teşkilatlardan uyması istenen kurallar arasında parti yöneticilerinin yerel basına verecekleri demeçlerde dikkatli olması hususu da yer aldı.

Kongre sürecinde 81 ildeki parti teşkilatlarının uyması gereken kurallardan bazıları şöyle:

Yerel medya ile olan ilişkiler

Yerel medya, AK Parti’nin il, ilçe ve beldelerinde önemli bir role sahiptir. Bu yüzden doğru ve etkin bir şekilde kullanılmalıdır. Partimizin farklı anlamlara yol açabilecek düşünceleri dile getirmemesi açısından verilecek mesajların tek bir ağızdan çıkmasına ve bu açıklamaları yapacak olanların partide yetkili kişiler olmasına dikkat edilmelidir. Parti adına medyaya yapılan açıklamaları önceden bir yetkilinin yapması büyük önem taşımaktadır.

Anonslar, müzikler ve gürültü kirliliği

İl, ilçe ve belde kongreleri esnasında önceden belirlenmiş müzikler ve anonslar kullanılırken, gürültü kirliliği oluşturulmamaya özen gösterilmelidir. Okul, hastane, ibadethane gibi yerlerin çevresinde müzik çalınmamasına ve anons yapılmamasına özen gösterilmelidir.

Kanaat önderleri ile etkili iletişim kurulması

İl, ilçe ve belde kongreleri sırasında AK Parti teşkilatı kanaat önderleri ile sürekli iletişim haline olmalıdır. Kanaat önderleri ile sürekli iletişim halinde olmak hem o bölgedeki insanların beklentilerini daha iyi anlamaya yardımcı olacak hem de kanaat önderinin insanlardaki olumlu algısı AK Parti’nin icraatlarına olumlu geri dönüşler sağlanmasına yardımcı olacaktır.

Sosyal medya kullanımı

Günümüzdeki iletişim mecralarının başında sosyal medya gelmektedir. Ancak sosyal medya manipülasyona açık olduğundan teşkilatlar sosyal ve dijital medya mecralarını kullanırken klavuzdaki ilgili açıklamalara dikkat etmeli, polemiğe girmemeli, sorulan soruları cevapsız bırakmamalıdır.

Kongreler esnasında dikkat edilmesi gerekenler

Kongrelerin yapılacağı salonun temizlik hususuna dikkat edilmelidir. Kongrenin yapılacağı salonun havalandırması düzgün çalışmalı, fazla soğuk ve sıcak olmamalıdır. Kongre belirlenen saatinde başlamalıdır. Gecikme yaşanmamalıdır. Kongrenin yapılacağı salonda ayakta kimse bulunmamalıdır. Kongre esnasında yapılan yiyecek-içecek servisi düzgün planlanmalı, eksik bulunmamalıdır. Kongre sonunda kongrenin yapıldığı il, ilçe ve belde teşkilatından yalnızca bir kişi genel Başkana hediye sunacaktır. Burada esas amaç, fazla zaman kaybına yol açmadan, kongrenin planlı ve sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlamaktır.

Haber: Ö. YILMAZ