Düzce Belediyesi’ne ait olan Aydınpınar Caddesi’ndeki arsa satışı iptal edilmesinin ardından yerel basında çıkan haberler ile ilgili AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ortak bir açıklama yaptı.  Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Hasan Günden, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu ve İmar Komisyonu Başkanı Ergin Çelikağ’ın imzalarının bulunduğu açıklamada “Belediyemiz tarafından yapılan hiçbir iş için “skandal” gibi bir yakıştırma yapılamaz” ifadeleri kullanıldı.

Düzce Belediye Meclisi AK Parti Üyeleri tarafından yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

“Aydınpınar Caddesi üzerinde Düzce Belediyesine ait mevcut imar planında Konut+Ticaret lejandında bulunan alana Düzce Belediye Meclisince Mart ayı toplantısında LPG tahsisi konulmuş olup, bu karara yapılan itiraz Haziran ayı meclis toplantısında görüşülmüştür.

Belediye Meclisi tarafından yapılan değerlendirmede söz konusu alanın daha önce yol olarak tescil edilmesine dair Mahkeme Kararı olduğu görülmüş ve bu karar doğrultusunda söz konusu alanın Mahkeme Kararına uygun şekilde düzenlenmesine Belediye Meclisince karar verilmiştir.

Mart ayında yapılan Meclis toplantısında söz konusu talep; Konut+Ticaret lejandına sahip bir taşınmaz için değerlendirilmiş, İmar Komisyonu yaptığı değerlendirmeyi olumlu şekilde sonuçlandırmıştır.

Haziran ayı Meclisine gelen itiraz dilekçesinde söz konusu taşınmazın edinme biçimini ve kullanım türü ile ilgili bir Mahkeme Kararı olduğu ve gelen LPG tahsis talebi yanında taşınmazın mevcut lejandının dahi değiştirilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Kararın onaylanıp sonradan karara yapılan itirazın geçerli kabul edilmesinin gerekçesi, sonraki Meclis oturumunda gündeme gelen Mahkeme Kararıdır. Ayrıca konu Düzce Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü’ ne havale edilmiş olup gerekli değerlendirmeler yapılmaktadır.

Belediyemiz tarafından yapılan hiçbir iş için “skandal” gibi bir yakıştırma yapılamaz. Aldığı her kararda Düzce halkının kaynaklarını Kamu Yararı İlkesi doğrultusunda kullanan bir yönetim anlayışına bu gibi ifadeler kullanılması son derece yakışıksız yanlıştır.”