AK Parti 4. Merkez İlçe Kongresi Camlı Köşk Salonu'nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın yaptığı kongrede tek liste ile seçime gidildi. 400 delegenin 209'unun oy kullndığı kongrede 195 oy geçerli olurken 14 oy geçersiz sayıldı. tek liste olduğundan katılımın yüzde 50 olduğu gözlemlendi.

Genel Merkez tarafından belirlenen aday olan Durmuş Arslan'ın karşısına başka rakip çıkmadı ve Arslan AK Parti Merkez İlçe Başkanı oldu.

Bütçe görüşmeleri nedeniyle milletvekillerinin katılamadığı kongreye İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül, CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Evren Kuşçuoğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, DESKKOP Başkanı Ertan Taşlı, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Kongrede açılış konuşmasını yapan mevcut Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin 6 yıllık merkez ilçe başkanlığı görevinde her zaman ayrıştıran değil birleştiren olmayı kendine görev edindiğini bundan sonra verilecek görevler için hazır olduğunu söyledi.

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Yılmaz, gruplaşmaların önüne geçebilmek için tek aday belirlediklerini ifade ederek yeni listenin Düzce’yi memnun etmesini temenni ettiğini söyledi. 

Konuşmaların ardından seçime geçildi ve tek aday olan Durmuş Arslan başkan seçilirken yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Hasan Gündem, Ramazan Bağdaş, Hasan Akçay, Murat Sipahi, Servet Güler, Hasan Aktürk, Ahmet Sertoğlu, Bülent Çıtlak, Mesut Göçmen, Rasim Bekar, Hasan Arslan, Ömer Canpolat, Tekin Hacıoğlu, Ali Koç, Ali Uzun, Şinasi Tuzcuoğlu, Abdullah Şahin, Hülya Yıldırım, Şaban Aydın, Yasin Furuncu, Metin Çalışkan, Hasan Kudal, Yusuf Kurt, İsmail Biriktir, Hüseyin Altınışık, Hakan Kuşçuoğlu, Mine Şen, Tuğçe Temel ve İlhami Atasever.

Haber; S. KAŞKIR