2020'nin bahar aylarında yapılacak olan AK Parti Düzce 7. Olağan İl Kongresi öncesi gönlünde il başkanlığı yatan isimler birer birer ortaya çıkıyor.

'Yarışta ben de varım' diyenler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Düzce'deki en üst temsilcisi olmak isteyen partililer, uzun süredir yürüttüğü kulis faaliyetlerine son şeklini vererek, "Yarışta ben de varım" diyor.Bu isimler arasında daha önce adı farklı adaylıklarda geçen Cihat Çelik, Erkan Seçkin ve Hikmet Kılıç şimdilik öne çıkıyor.

Mustafa Keskin'in doğal aday adayı
Genel merkez kararı ile Hikmet Keskin'in görevden el çektirilmesi sonrası birçok aday arasından Erdoğan'ın il başkanlığı görevine atadığı Mustafa Keskin'in doğal aday adayı olduğu kongre için ilerleyen günlerde taliplilerin katlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Bu kez hataya yer yok!

AK Parti'nin Düzce'de yerel yönetimde 10-0, genel seçimde ise 3-0 yaptığı günlere geri dönmesini isteyenler İl Başkanlığı koltuğuna işin ehli ve bu görevi layıkiyle yapabilecek bir ismin gelmesini istiyor.Özellikle küskünlerin geri kazanılması noktasında genel merkezin doğru adayla yola çıkmasının gerekliliğine işaret edenler, AK Parti Düzce 7. Olağan İl Kongresi'nin partinin Düzce'deki kaderinin şekillenmesinde de kilit rol oynayacağı görüşünü dile getiriyor.

Ortak kanı: Ankara doğru karar vermeli
Tüm bu unsurlar göz önüne alındığında partiyi seçimlere taşıyacak kadronun ince eleyip sık dokunarak belirlenmesi ve kapalı kapılar ardında yapılacak görüşmeler sonucunda Ankara'da hakkaniyetli bir aday belirleme sürecinin yaşanması umut ediliyor. Genel merkezin tek adayla kongreye gidilmesi prensibi doğrultusunda il başkanlığı için açıklanacak ismin Düzce'de partiyi toparlaması ve kuracağı ekiple güven kazanması önem taşıyor.