AK Parti 2014 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere odaklanmış durumda. İl yönetimi, teşkilatlar, milletvekilleri ve belediye başkanları dört koldan çalışıyor. Teşkilatların yoğun bir çalışma temposuna girdiği AK Parti’de ilçe başkanları toplantısı, milletvekillerinin sanayi çarşısı ziyareti derken bu gün de sivil toplum kurumları ziyaret edildi.
Meslek örgütleri siyasetin içinde olmalı
Düzce Milletvekillerinin bugün ilk durağı Ticaret ve Sanayi Odası’ydı. TSO Başkanı Metin Büyük, meslek örgütlerinin de siyasetin içinde olması gerektiğini savunarak, milletvekilleri ile iş birliği yapmak zorunda olduklarını söyledi.
Büyük, “ Meslek örgütlerinin siyasetin içinde olmaması, arada mesafe olması lazım diye her zaman konuşulur. Ben bunların hiç birine katılmıyorum, milletvekilleri ile her zaman iş birliği yapmak zorundayız. Çünkü Ankara da alınacak olan iyi yata kötü bir karar uygulama bizi direk etkiler. Hükümet ve muhalefet partileri ile birlikte olmalıyız, onları iyi taraflı yönlendirebilmek adına ne yapabiliyorsak istişarede bulunmak zorundayız. Ben sıkıntımız olduğu zaman, dertlerimiz olduğu zaman bunları milletvekillerimize iletiyoruz. Ben milletvekillerimden memnunum, hükümetin son zamanlarda almış olduğu kararları da destekliyorum.” Dedi.
Her alandaki sanayiyi getirme lüksümüz yok
Milletvekili Fevai Arslan teşvik yasasının uzatılmasıyla ilgili olarak konuşurken, en çok yatırımı alan Düzce’nin bu yüzden en az sesi çıkan il olduğunu söyledi.

Arslan, “ Düzce teşvik yasasıyla Türkiye de en çok yatırımcı çeken ve bundan istihdam sağlayan il oldu. Teşvik yasasının 2012 ocak ayında biteceği belliydi. Bizim buraya 5084’ten dolayı yatırım için gelen arkadaşlar 5 yılı hesaplayıp öyle geldi, peşine 3 yıl piyango gibi oldu. Alışıla gelmiş teşvik yasasının tekrar uzatılmasını istiyoruz. 49 ilin milletvekilleri bu işin üzerinde durduk, ama 49 ilin içinde en az sesi çıkacak olan Düzce’ydi çünkü en çok yatırımı biz aldık. Zaten batıda 5084’ten yararlanan tek il olarak diğer illerin yanında suçluluk duygusu içinde konuşmak ve savunmak zorundayız. Son çıkan teşvik kanunda batıda Bolu’yu sınır sayarsak Trakya’ya kadar bir tek 4. Bölgede olan Düzce var. Sanayi ve yatırımcı bakımından ince eleyip sık dokumak zorundayız. İnsansız hava araçları yatırım yapacak fabrikayı buraya koyacak ama pist lazım Düzce de arazi bulamıyoruz. Bolu’nun komando tugayının içerisinde bir pist varmış, fabrikayı buraya kurma fikirleri girdi ortaya. Her alanda ki sanayiyi buraya getirme gibi bir lüksümüz yok. Ticaretçimizin ve ihracatçımızın istediği tek şey gümrük. Gümrük için uğraştık 2013 yılında bu işi hemen hemen işin yoluna soktuk gibi bir durum söz konusu.” Dedi.
Milletvekili İbrahim Korkmaz ise D-100 kenarlarındaki çirkin görüntünün ortadan kalkması için 5-10 katlı modern binalar yapılması gerektiğini söyledi.
Korkmaz, “ Ana arterler D-100 kenarlarında ki görüntüler Düzce’ye yakışmıyor yıkılan binalar var, çok çirkin bir görüntü. Düzce’ye gelip giden insanlar Düzce hakkında çok kötü intiba ediniyorlar. Ana hatlarda modern binalar yapabiliriz 5- 10 katlı, uygun malzeme ve işçi kullanarak. Müteahhitlerin önünü açmak lazım, kat adetini yükseltmemiz lazım.” Şeklinde konuştu.
Milletvekili Osman çakır ise, Düzce’nin de adının geçtiği hızlı tren projesinden söz etti.
Çakır,” Tren yolu geliyor, Bakü’den binecek olan kişi Almanya da inecek bu bir realite ama bu 3 sene sonra olacak ama 10 sene sonra sonuç olarak bu var. Biz ulaşım noktasında çok zengin bir hat üzerindeyiz. Bizim en çok çalışmamız gereken konulardan bir tanesi hızlı tren projesi, hızlı treni bir şekilde getirmek zorundayız ama 5 sene sonra ama 10 sene sonra. Düzce üzerinden İstanbul bağlantısı olduğunda bu coğrafi sınırların içerisinden geçmek zorunda, biz bunlarla ilgili çalışmalar yapmak durumundayız. Düzce’nin planlanması lazım, nereden ne kadar büyüyeceğiz, nesi büyüyebilir, çoğalabilir. 50 sene sonrasını düşünerek yaparsak daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. “ ifadelerini kullandı.
3 Milletvekili daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğini ziyaret etti.



Haber: H. İŞCAN