12 Haziran seçimlerinin ardından 3 milletvekilini meclise gönderen AK Parti’de yeni bir seçim yarışına girildi. Teşkilatlarda seçim hareketliliği başlarken merkez ve ilçelerde delege seçimi için geri sayım başladı.

AK Parti yoğun bir seçim takviminin içerisine giriyor. Delege seçimleri başlayacak olan süreç, ilçe ve il kongreleri ile devam edecek. Merkeze bağlı mahallelerde delege seçimleri 14 Ekim tarihinde yapılırken merkeze bağlı köylerde ise seçimler 15 Ekimde yapacak. İlçelerinde delege seçim tarihleri belli oldu. Buna göre Akçakoca’da 9-16 Ekim tarihleri arasında köy delege seçimleri, 1-8 Ekim tarihleri arasında da mahalle delege seçimleri yapılacak. Cumayeri, Çilimli ve Gümüşova’da ise köy ve delege seçimleri 16 Ekim tarihinde yapılacak. Gölyaka’da 5 Ekim tarihinde yapılacak olan köy ve mahalle delege seçimleri, Kaynaşlı’da 13 Kasım tarihinde yapılacak. Yığılca’da ise köy delege seçimleri 1-11 Ekim tarihleri arasında yapılırken mahalle delege seçimleri ise 12 Ekimde yapılacak.

Delege seçimlerinin ardından ilçe kongrelerine gidilecek. Merkez ilçe kongresi 26 Kasım tarihinde yapılacak. Akçakoca ilçe kongresi 10 Aralık tarihinde, Cumayeri 3 Aralık, Çilimli 4 Aralık tarihinde ilçe başkanını seçecek. Gölyaka 19 Kasımda ilçe başkanını seçerken Gümüşova 11 Aralıkta sandığa gidecek. 25 Aralıkta Kaynaşlı ilçe seçimi yapılırken 18 Aralıkta Yığılca sandığa gidecek. Konuralp’te de 18 Kasım kongre tarihi olarak belirlendi.

Haber; R. BAL