Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 45 günlük hükümeti kurma süresi 24 Ağustos'ta doluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçime kadar azınlık hükümeti formülünü gündeme getirmesi ve daralan koalisyon görüşmeleri takvimi Ankara'da 'erken seçim senaryolarını' canlandırırken, teşkilatları da hareketlendirdi.

Hafta sonu Ak Parti Düzce İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce’nin üç milletvekili Faruk Özlü, Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’le birlikte seçim startı verdi. Basın toplantısında Ak Parti’nin tüm teşkilatlarıyla birlikte sahada olmaya devam edeceği vurgulandı. 

Ak Parti’de teşkilatlarda olası erken seçim için hazırlıklar başlarken, Düzce’deki muhalefet suskunluğunu koruyor. 7 Haziran seçimlerinin ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada erken seçime göz kırpması ve koalisyon kapılarını kapamasına karşın Düzce teşkilatında hiç bir kıpırtı yok. Öyle ki MHP Lideri geçtiğimiz günlerde yine Genişletilmiş İl Divan toplantıları için meydanlara inerek parti teşkilatlarına, “Erken seçime hazırlanın” talimatı verdi. Ancak Düzce’de üçüncü parti konumuna düşen Milliyetçi Hareket Partisi’nde kabuğuna çekilmiş vaziyette. Seçimin ardından İstifalar ve görev değişiklikleri ile gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise örgüt içi yenilenme ile meşgul.

Durum böyle olunca muhalefet partilerinde “değil seçim startı”, açıklama yapmaktan bile kaçınılıyor. Ak Parti kanadı ise olası erken seçim için teyakkuza geçerken, muhalefetin nasıl bir mesafe alacağı merak ediliyor.