Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında Ankara’da gerçekleştirilen Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı yapıldı. İlimizden İl Teşkilatı Başkanı Fevai Arslan’ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan, Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Günal ve Gençlik Kolları Başkanı Fatih Bildin de il başkanları toplantısına katıldılar.

 Yaklaşan yerel seçimler öncesi izlenecek politika ve yapılacak çalışmaların değerlendirildiği toplantıda nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapatılmasının de gündeme geldiği öğrenildi. Kimi illerden ilçe başkanlarının da hazır bulundukları toplantıda Ak parti'nin hazırladığı ve nüfusları 2 binin altındaki belediyelerin kapatılması ve bazı beldelerin ilçe yapılması başta olmak üzere hazırlanan düzenleme için il teşkilatlarından onay aldı.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ak parti Genel Merkezi'nde bir araya gelen il başkanları toplantısının basına kapalı bölümünde Erdoğan’ın nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapatılmasını öngören tasarı ile ilgili olarak il başkanları ile belediye başkanlarına bilgi verdiği ve fikir alış verişinde bulunduğu öğrenildi.

Toplantıda, Başbakan Erdoğan'ın düzenlemenin en kısa sürede meclis gündemine gelerek 2009'da yapılacak yerel seçimlere yetiştirileceği sözü verdiği kaydedildi. Bilindiği gibi ülkemizde nüfusu bu sınırın altında kalan tam 955 belediye mevcut. Tasarı bu belediyelerin kapatılmasının yanı sıra 40 ilçe belediyesi kurulmasını öngörüyor.