Adalet ve Kalkınma Partisi, “yerel yönetimler programı”  kapsamında eğitim faaliyetlerine başlayacak olan “Siyaset Akademisi” için kayıtlara başladı.

Konu ile ilgili olarak Ak Parti Düzce İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Ak Parti Düzce Ar Ge Başkanı Muhsin Yavuz, akademinin amacının yerel siyasete katılımın özendirilmesi, siyaset yapmaya istekli kişilerin temel siyasi kavramlar hakkında bilgi sahibi kılınması, kadınların en geniş şekilde siyasete katılımının sağlanması ve siyasette tecrübe sahibi kişilerin deneyimlerinden yararlanılması olduğunu söyledi.

21 Eğitmenin görev yapacağı akademide 10 haftalık bir eğitim verilecek. Kayıtların 7-20 Ocak  tarihleri arasında yapılabileceği ve 150-200 arasında bir kaydın beklendiğini söyleyen Muhsin Yavuz, kayıt ücretinin erkekler için 500 YTL, bayanlara ise, hanımların siyasete katılımının özendirilmesi için 250 YTL olarak tespit edildiğini söyledi. 

Eğitimin sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olanlara sertifika verileceğini söyleyen Yavuz, sıralamada ilk üçe girenlere sertifikalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceğini de sözlerine ekledi.