5 Şubat 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığında AK Parti ARGE Başkanlığı tarafından kurulan siyaset okulu şubat ayının ikinci haftasında Düzce’de gerçekleştirilecek.
Siyaset Akademisi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl ARGE Başkanı Ali Şenoğlu, yapılacak olan 'Siyaset Akademisi'ne başvuruların Şubat ayına kadar devam edeceğini söyledi.
Siyaset Akademisi, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde “Lider Ülke Türkiye” Yerel Yönetimler programı ARGE genel Başkanı Sayın Süleyman Soylu tarafından oluşturuldu. Bu program8 hafta sürecek, şubat ayının 2. Haftasında ilimizde de gerçekleştirilecektir” diyen İl ARGE Başkanı Şenoğlu, Siyaset akademisine alanında uzman olan birbirinden farklı kişilerin konuşmacı olarak katılacağını belirtti.
Herkese açık
“Bu programda siyasette duayen olarak bildiğimiz fikir ve düşüncelerinden istifade edebileceğimiz Belediye Başkanları, Bakanlar, AK Parti Genel Başkanı Yardımcıları ve Grup Başkan vekilleri deneyimlerini bizlerle paylaşacaklar. Akademi, 18 yaşından 78 yaşına, AK Partili olsun ya da olmasın herkese açık bir program. Ocak ayının 27’sinde meclise gideceğiz ve akademinin tam olarak hangi tarihte başlayacağını görüşeceğiz.” Dedi.
Şubat ayında başlayacak olan Akademide dersler 8 hafta boyunca, Salı ve Perşembe günleri, saat 18:00 ile 20:00 arasında belediye sosyal tesislerinde yapılacak. Program sonunda yapılacak olan sınavda birinci olan kişiye Mayıs ayında yapılan yapılacak olan İl Başkanları toplantısında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hediyeler verilecek.Ayrıca Türkiye birincisi olan kişi de Başbakanla yurt dışı gezisine, Türkiye 2. ise yurt içi gezisine katılma fırsatı yakalayacak.
Siyaset Akademisine katılmak isteyenler AK Parti İl Başkanlığına gelerek detaylı bilgi sahibi olabilecekler.

Haber: H. İŞCAN