TAŞLAR YERİNDEN OYNAYACAK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. Olağan Büyük Kongresi sonrasında yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. Düzce'yi yakından ilgilendiren 3 makamda yapılan değişiklik taşların yerinde oynayacağının sinyallerini verdi.

KAYA VE ATAŞ KOLTUĞUNU KORUYAMADI

AK Parti Düzce İl Teşkilatı ve tamamı AK Partili olan Düzce'deki belediye başkanları ile yakın ilişkiler içerisinde olan teşkilattan sorumlu Mustafa Ataş ile yerel yönetimlerden sorumlu Erol Kaya yeni dönemde koltuğunu koruyamadı. Yine AK Parti'de önemli bir görev olan Seçim İşleri Başkanlığı'nda da değişikliğe gidildi.

Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Mustafa Ataş'ın yerine Erkan Kandemir atanırken, Ali İhsan Yavuz, Seçim İşleri Başkanlığı görevini Ahmet Sorgun'dan devraldı. Erol Kaya'nın başkanlığını yürüttüğü Yerel Yönetim Başkanlığı'na ise Mehmet Özhaseki getirildi.

REVİZYON BEKLENİYOR

AK Parti Büyük Kongresi sonrası yapılan bu değişim teşkilatlarda yeni bir revizyonun habercisi olarak yorumlandı. Kongre öncesi bazı teşkilatlarda esen değişim rüzgarının artık daha sert esmesi bekleniyor.

TEŞKİLATLAR MERCEK ALTINA ALINACAK

Yerel yönetim ve teşkilatların başına gelen yeni isimlerin yerel seçimler öncesi işi sıkı tutacağı bilinirken, illerdeki çalışmalar mercek altına alınacak. Seçimlere güçlü şekilde girmek için teşkilatlarda değişime gidileceği AK Parti kulislerinde sıkça dillendirilirken, yeni revizyon dalgasından Düzce'nin de nasibini almasına kesin gözüyle bakılıyor.

DÜZCE İÇİN GÖZLER KANDEMİR VE ÖZHASEKİ'DE

Teşkilatın Düzce'deki üst düzey isimlerinde yeni değişimle birlikte bir tedirginliğin hakim olduğu konuşulurken, Mustafa Ataş'ın yerine gelen Erkan Kandemir ile Erol Kaya'dan görevi devralan Mehmet Özhaseki'nin Düzce'de yapacağı inceleme ve temaslar sonrası ne yönde karar vereceği ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

HABER: C. ÜSTÜNER