Başbakan Ahmet Davutoğlu "AK Parti Seçim Beyannamesi Açıklaması"nı Ankara'da ATO Congresium'da açıkladı. AK Parti Düzce Milletvekilleri ve 26’ıncı dönem milletvekili adayları Faruk Özlü, Fevai Arslan, Ayşe Keşir, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, SKM Başkanı Şinasi Tuzluoğlu, AK Parti seçim beyannamesi toplantısına katıldı.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, beyanname tanıtım toplantısı için salona "Davutoğlu Ahmet Hoca" şarkısıyla girdi. Başbakan konuşmasına başlamadan önce YSK'nın yasakladığı 'Haydi Bismillah' şarkısı ile çıktı ve bu olay büyük yankı uyandırdı. Davutoğlu, yeni Anayasa sözü vererek, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlık tanımının "insan onuru" üzerine kurulacağını söyledi.

ETKİN BAŞKANLIK SİSTEMİ

Parlamenter sistemin "siyasi istikrarsızlığa yol açtığına" dikkat çekerek, yeni Anayasa'da Türkiye Cumhuriyeti için "etkin başkanlık sistemi öngördüklerini" açıkladı. Davutoğlu, merkezi yönetim ile yerel yönetimler ilişkisinin de, "Avrupa Yerel Yönetimler Şartı" çerçevesinde yeniden düzenleneceğini açıkladı.

SÜRECi TERÖR ÖRGÜTÜ BOZDU

Davutoğlu'nun bir başka önemli çıkışı ise, çözüm süreci konusunda oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "buzdolabına kaldırdık" sözüne rağmen Davutoğlu, "Milli birlik ve kardeşlik projesini koruyacağız" dedi. Çözüm sürecini ise, terör örgütünün bozduğunu söyledi.

Yargı reformu konusunda da önemli çıkışlarda bulunan Davutoğlu, HSYK'nın yeniden yapılandırılacağını, yüksek yargıda TBMM'nin etkinliğinin arttırılacağını vaat etti.

GENÇLERE KARŞILIKSIZ DESTEK

Davutoğlu ayrıca asgari ücretin 1300 TL olacağını, yapılan işin tehlike maiyetine göre asgari ücretin farklılaşacağını söyledi. Yeni iş kuracak gençlere 50 bin TL karşılıksız destek verileceğini açıklayan Davutoğlu, Bağ-Kur ve işçi emeklilerine aylık 100 TL zam yapılacağını, böylece yıllık 1200 TL ek destek sağlanacağını açıkladı.