DSP Genel Başkanı Masum Türker seçim çalışmaları kapsamında Düzce’de vatandaşlarla buluştu. Ardından 19.30 Ana haber bültenine katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker, hem Düzce hem de Türkiye gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türker açıklamasında AK Parti’nin yandaşlarına para kazandırdığını ve yeni bir sermaye, medya, akademisyen sınıfı yarattığını vurguladı. Bu değişimin evrensel değerleri yok ettiğini savunan Türker, “AK Parti bu ülkeyi yönetemez duruma geldi.” Dedi.
Daha sonra Düzce’nin sorunları ile ilgili açıklamalar yapan Türker, Düzce’de fındığını bittiğini ve fındığın Düzce’den yok edilmek istendiğini vurgulayarak su havzası konusuna değindi.
Türker,  “fındık Düzce’de bitirilme noktasında. Fındık sökümü yapılmamalı. Küçük esnaf bitme durumuna gelmiş Düzce’de. Su havzası Düzce’nin sıkıntısı. Düzce’nin su havzasından dolayı oluşan sıkıntısı devlet eliyle bir şekilde düzeltilmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.
Ardından Türkiye gündemine ilişkin açıklamalar yapan Türker, “Türkiye’de belirli bir kesim vatandaşa üç parti varmış gibi göstermeye çalışıyor. Bu böyle değil. Vatandaş yanlış yönlendiriliyor.” Dedi.

Türker, “Belirli bir kesim Türkiye’de sadece 3 parti varmış gibi gösteriliyor. Anketlerle AK Parti’nin tek başına iktidar olacağı lanse ediliyor. Muhalefette kaderine razı bir görüntüde. Türkiye’de % 20’lik kesim oyunu AK Parti, CHP ve MHP’ye vermek istemiyor.”  Şeklinde konuştu.

Haber; R. BAL