Düzce kararını verdi! 2 dönemdir milletvekilliği koltuğunu kimselere kaptırmayan AK Parti, Düzce'de yine fire vermedi ve 3'te 3 yaptı. Kesin olmayan sonuçlara göre Düzce'nin yeni milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır oldu.

Yine 3'te 3

3 milletvekilini seçmek için sandık başına giden 239 bin 350 seçmenin çoğunluğu yine 'AK Parti' dedi. Düzce'yi mecliste 24. dönemde de AK Parti milletvekilleri temsil edecek. 1999 yılında il olduktan sonra kendi milletvekilini seçmeye başlayan Düzce, il olarak girilen 3. seçimde de meclise AK Partili adayları milletvekili olarak gönderdi. Kesin olmayan sonuçlara göre Düzce'nin yeni milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır oldu.

Muhalefette hüsran

Aylardır milletvekili çıkarabilmek için çalışan ve seçmene vaadlerini anlatan muhalefet partileri ise büyük hüsrana uğradı. Oy kullanma işleminin sona ermesi ve sandıkların açılmaya başlaması ile birlikte siyasi partilerin il binalarında heyecanlı bir bekleyiş başladı. Parti binasından sonuçları takip eden parti yöneticileri ve milletvekili adayları oy oranlarının netleşmeye başlaması ile birlikte adeta nefeslerini tutup sonucu bekledi. Tüm partiler seçimin gülen tarafı olmayı arzularken sadece bir parti Düzce'de seçimin galibi oldu. 2 dönemdir milletvekilliği koltuğunu kimselere kaptırmayan AK Parti yine rakiplerine şans vermedi. Özellikle seçimin iddialı partilerinden olan CHP ve MHP'de sonucun belli olması ile birlikte büyük şok yaşandı. Seçime güçlü adaylarla giren CHP ve MHP, oy oranını daha önceki seçimlere göre arttırsa da milletvekili çıkarmak için gereken oy oranına ulaşamadı.
Bir genel seçimi daha geride bırakan Düzce'yi halkın iradesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 4 yıl daha AK Parti milletvekilleri temsil edecek.