AK Parti'den, Düzce ve İlçe Belediye Başkanı olmak isteyen aday adayları için başvuru süresi 1 Ocak'ta sona eriyor. Son ana kadar aday adayların başvuru yapması beklenirken, bugüne kadar merkez ve ilçe belediye başkanlıkları için başvuran bir çok isim olmuştu. Düzce Belediye Başkanlığı için, Mehmet Keleş, Ali Ergün, İsmail Bayram ve son anda Okan Eren Kuru resmi başvurularını yaparken, ilçeler de aday adayı sayısı bolluğu nedeniyle büyük çekişme yaşanması düşünülüyor.

Çilimli'de Belediye Başkanlığı için Mehmet Acar, Mehmet Sabit Uğurlu, Erdoğan Karslıoğlu, Aydın Arabacı, Hüseyin Çelebi, Muhsin Yavuz resmi aday adaylıklarını açıkladılar. Kaynaşlı'da ise Muharrem Tok, İsmail Korkmaz, Osman Usta ve Adnan Ün AK Parti'den Belediye Başkanlığı için resmi başvuruda bulunan aday adayları oldu. Boğaziçi Beldesi'nde ise bugüne kadar İlyas Danış ile Salih Çavuş Belediye Başkan aday adayı olurken, Cumayeri'nden İbrahim Canpolat'ın yaptığı başvuru ile başkanlık için aday adaylığı resmileşti.

Akçakoca'da mevcut Başkan Nazmi Çiloğlu daha önce yaptığı açıklamalarda aday olmayacağını bildirmişti, ancak Çiloğlu yeniden adaylık başvurusunda bulundu. Gümüşova'da Belediye Başkanlığı için mevcut Başkan Muharrem Tozan, Şenol Tokaçoğlu ve Metin Sübekçi başvurularını yaparken, Beyköy Beldesi'nde ise bugüne kadar yalnızca görevdeki Başkan Mustafa Yılmaz resmi başvurusunu yaptı. AK Parti'de Belediye Başkanlığı için başvuru süresi bugün biterken, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelikleri için ise süre 16 Ocak tarihinde sona erecek.

Öte yandan Ak Parti'nin belediye başkanlığı için aday adaylığı süresi yarın sona ererken, aday adayları arasından kimlerin Ak Parti tarafından aday gösterileceği ilerleyen günlerde belli olacak.