Ak Parti'de yaklaşan 29 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanı olmak için aday adaylığını açıklayan isimlere hergün bir yenisi daha ekleniyor. Merkez Belediye Başkanlığı için aday adaylığını koyan Mehmet Keleş ve İsmail Bayram'ın dışında, özellikle Çilimli ve Kaynaşlı da bugüne kadar başvuran isimlerle aday adayı bolluğu yaşandı. Ak Parti'den Belediye Başkan aday adayı ve İl Genel Meclisi ile Belediye Meclis üyelikleri için ödenecek olan bedeller bir süre önce açıklanmıştı. Bu isimlere hergün bir yenisi eklenirken, adaylardan alınan ücretler Ak Parti'nin kasasını dolduruyor.

Düzce'de Ak Partiye en çok kazandıran İlçe, 6 Belediye Başkan adayı ile Çilimli olurken, 4 Belediye Başkan aday adayı ile Kaynaşlı ikinci sırada geliyor. Çilimli'de Belediye Başkanlığı için Mehmet Acar, Mehmet Sabit Uğurlu, Erdoğan Karslıoğlu, Aydın Arabacı, Hüseyin Çelebi, Muhsin Yavuz resmi aday adaylıklarını açıkladılar. Kaynaşlı da ise Muharrem Tok, İsmail Korkmaz, Osman Usta ve Adnan Ün Ak Parti'den Belediye Başkanlığı için resmi başvuruda bulunan aday adayları oldu.

İki İlçe de de 5 er kişi İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelikleri için başvuruda bulundu. Boğaziçi Beldesi'nde ise bugüne kadar İlyas Danış ile Salih Çavuş Belediye Başkan aday adayı olurken, 10 Meclis üyesi adayı ismi açıklandı. Cumayeri'nden İbrahim Canpolat'ın Başkan adaylığı resmileşirken, Akçakoca, Gümüşova, Yığılca, Gölyaka İlçeleri ile Beyköy Beldesi'nden resmi başvurular tamamlanmadı. Ak Parti Genel Merkezi'nce alınan karar uyarınca 31 Aralık tarihine kadar uzatılan aday adaylığı başvuru süresinin bitiminde, kesin isimler ve rakamlar belli olacak.

Merkez ve İlçe Belediye Başkanlıkları için Resmi başvurusunu yapan isimlerle birlikte, bu güne kadar Ak Parti'nin kasasına yaklaşık 15 bin 750 YTL para girdi. 31 Aralık tarihinde bitecek olan başvuru süresine kadar adaylığını açıklayacak olan isimlerle birlikte bu miktarın artması bekleniyor. Öte yandan Ak Parti'nin dışında CHP'den Gümüşova Belediye Başkan aday adayı olarak Yusuf Akın'ın, Akçakoca'dan ise Fikret Albayrak'ın ismi açıklandı ayrıca CHP, Yığılca Belediye Başkan aday adayı olarak Bünyamin Şahin'i açıkladı.