Yerel seçimlerin ardından Ak Parti'de il başkanlığı seçimleri için geri sayım başladı. Seçimlerde beklenilen performansı gösteremeyen Ak Parti'nin Düzce il teşkilatında kulis faaliyetleri hız kazanırken Genel merkezin seçimlere kadar görevdesin dediği İl Başkanı Fevai Arslan'ın tekrar adayım açıklamasının ardından Arslan'a rakip çıkıp çıkmayacağı da konuşulmaya başlandı.

Yaptığı sivri açıklamaları ile Ak Parti'nin kendi içindeki muhalifi olarak görülen ve görevden alınma girişimlerinin önünü keserek , koltuğunu kimseye kaptırmayan Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'in de adaylık için çalışmalara başladığı ve partili üyelerle adaylık noktasında görüşmeler yaptığı öğrenildi.

İl Başkanlığına sıcak baktığını ve aday olmayı düşündüğünü ancak henüz resmi bir girişimde bulunmadığını belirten Birol Şahin, ben ilçe başkanlığı görevini üç dönemdir yürütüyorum. Tüzük gereği İlçe Başkanlığına tekrar aday olma şansım yok.İlçemde bana verilen görevi layıkıyla yürüttüğüme inanıyorum.  Şartlar oluşursa İl Başkanlığına da aday olmak istiyorum dedi.

İki yıl sonra genel seçimler yapılacağını belirten Şahin, benim hedefim il başkanı olursam önümüzdeki seçimlerde partimizin oy oranını Düzce'de tekrar yükseltmek olacak dedi. Ak Parti'nin tüzüğünde yer alan 46. maddeye göre Seçilme yeterliliğine sahip partili her üye, yer kaydı aranmaksızın, kongrede yapılacak seçimlerde aday olabilir veya aday gösterilebilir ibaresi yer alıyor. Bu ibare de İlçe başkanı Birol Şahin'i adaylık için umutlandırıyor. Ancak Parti genel merkezinin üç dönem üst üste ilçe başkanlığı yapmış bir ismin il başkanlığına aday olma durumunu nasıl değerlendireceği ise henüz bilinmiyor.

Öte yandan Ak Parti'nin eski il başkanı Saim Tut'un da isminin geçtiği adaylık için , düşünmüyorum açıklamasının ardından İl Başkanı Fevai Arslan'ın karşısına kongre öncesi kimlerin aday olarak rakip çıkacağı merak edelirken yerel seçimlerde aktif rol alan Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu başta olmak üzere üç milletvekilinin nasıl bir etken olacağını da zaman gösterecek.