12 Haziran seçimlerinin ardından teşkilat seçimlerinin hareketliliği yaşanan AK Parti’de delege seçimleri devam ediyor. Merkez İlçe ve İl Başkanlığı için ise aday olmak isteyen isimler kulislerde çalışmalar yapmaya başladı.
İl Başkanlığı için AK Parti fokur fokur kaynarken Merkez İlçe Başkanlığı’nda da sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. İl Başkanlığı için kulislerde geçen isimler ise dikkat çekiyor. Mevcut İl Başkanı Mustafa Yılmaz’ın kesin aday olacağını açıklamasının, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin’in de adaylık için sinyaller vermesinin ardından AK Parti’de İl Başkanlığı koltuğu için sıkı bir yarışın olacağı gözlemleniyor.
Ayrıca kulislerde geçen isimlere bakıldığında ise İl Başkanı Adaylarının bunlarla sınırlı kalmayacağı görünüyor. İddialara göre Esnaf Sanatkar Kredi Kefalet Odası Başkanı Ertan Taşlı’nın da adı İl Başkanlığı adaylığı için sıkça duyulmaya başlandı. Ayrıca Milletvekili Fevai Arslan’ın il Başkanlığından istifa etmesinin ardından İl Başkanlığı koltuğuna aday olan fakat seçilemeyen Hikmet Keskin’in de il Başkanlığı için kulis çalışması yaptığı öne sürülüyor.
Delege seçimleri devam eden AK Parti’de İl Başkanlığı için bunlar yaşanırken Merkez İlçe Başkanlığı için de aday sayısının artması bekleniyor. Daha önce İbrahim Canpolat ve Salih Kuşçuoğlu’nun isimlerinin merkez ilçe başkanlığı için anılmasının ardından bir isim daha ortaya atıldı.
Muammer Ceylan’ın da Merkez İlçe Başkanlığı için adaylık hazırlığına başladığı bu çerçevede çalışma yaptığı öğrenildi. Özellikle Merkez İlçe Başkanlığı için adayların daha artacağı öğrenilirken aday olmak isteyenlerin kendilerini delege seçimleri bitene kadar deşifre etmek istemediği de edinilen bilgiler arasında.

Haber; R. BAL