2015 Genel Seçimleri’nde CHP’nin Düzce 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Zafer Teber, 24 Haziran Seçimleri için yeniden vekilliğe talip oldu. Geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezi’ne giderek resmi başvurusunu yapan Teber, partisinin aday açıklaması öncesinde Düzce’de sık sık vatandaşlarla bir araya gelerek, istişarelerde bulunuyor. Öncü Medya Grubu’na bugün bir ziyaret gerçekleştiren Teber, erken seçim kararı, 3 yılda Düzce’nin geldiği nokta ve neden tekrar aday adayı olduğu konularında açıklamalarda bulundu.

“Oy kaygısıyla erken seçime gidiliyor”
2019 yılının kasım ayında yapılması planlanırken, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihine çekilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Teber, şöyle konuştu:

“Benim de düşüncem; bu yıl içerisinde seçim yapılacağı şeklindeydi. Çünkü AK Parti’den yapılan açıklamalar neydi? “Biz MHP ile ittifak yapacağız.” İttifak yapacaksınız, seçim ne zaman; Kasım 2019’da ama ondan önce yerel bir seçim var. Bu aslında seçimin öne alınacağının kanıtıydı. Daha 15-20 gün öncesine kadar cumhurbaşkanımızın “Erken seçimi dile getirmek vatan hainliğidir.” demişti ve bunu bir çok kez tekrarladı. Neden erken seçim kararı alındı; bunu vatandaşa anlatmamız lazım. Cumhurbaşkanımızın 1,5 yıl süresi var, parlamentoda da bir çoğunluk problemi yok, kendisini sıkıştıran yok. Peki neden erken seçime gidildi bunu cevaplamak gerekir kendisi aslında verdi, dedi ki “Erken seçime gidiyoruz çünkü büyük bir deprem geliyor.” Nedir bu deprem; ekonomik deprem. Oy kaygısıyla erken seçime gidiliyor.”

Teber’in gözüyle 3 yıl önceki Düzce…
Bir önceki genel seçimlerden bugüne Düzce’nin durumuna ilişkin de tespitlerini paylaşan Teber, şu ifadeleri kullandı:

 “2015 yılında Düzce’de siyaset yapmaya başladığımızda Düzce’nin otogarı yoktu, hastanesi yoktu, kültür merkezi yoktu, Düzce’nin içine girdiğinizde hala depremin izlerini çok açık görebiliyordunuz, köylere gidilemiyordu. CHP’nin etkili muhalefeti sayesinde 7 Haziran sonrasında Düzce’ye 10 milyon TL’lik ödenek çıkartıldı ve yollar yapılmaya başladı. Yarım kalan projeler tamamlandı ama sorunlarımız yok mu şuanda çok sorunlarımız var.”



“AK Parti ve Erdoğan’da büyük bir panik var”

Siyasi ortamla ilgili de cümleler sarf eden CHP Düzce Milletvekili Aday Adayı Teber, “’Seçim zamanında olacak’ denilip erken seçime gidiliyor, AK Parti ve Erdoğan’da büyük bir panik var.” dedi ve devam etti: “Peki nereden çıkartıyoruz bunu; sert üslubunu biliyoruz ama artık hakarete başladı. Bir ülkenin cumhurbaşkanı ana muhalefete “tezek” diyemez, dememeli. Kayseri konuşmasında “Bize oy vermeyenler münafık” dedi. Bunlar nabzının düzgün atmadığını gösteriyor. Manifestoyla ilgili “Yerli ve milli” diyorlar yayınladıklarının adı manifesto. Arkasından “Ahdim olsun ki yasakları kaldıracağım.” diyor. 2002’de “yasakları, yolsuzlukları, yoksulluğu kaldıracağız.” diye geldiler, bugün yine aynı şeyler söyleniyor.”

“Düzce’nin sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorum”
Son olarak neden tekrar CHP’den Düzce milletvekilliğine talip olduğunu açıklayan Teber, “Ben Düzce’nin yetiştirdiği bir adayım. Kentime vefa olarak hizmet etmek istiyorum, bilgimi, deneyimimi yansıtmak istiyorum ve Türkiye’nin sorunlarını biliyorum ve sorunların çözüm yollarını da biliyorum. Düzce’nin sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorum.” dedi.

Haber: C.ÜSTÜNER