Adalet ve kalkınma Partisi’nin Düzce İl Teşkilatı’nın  Şubat ayı olağan danışma toplantısı Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül’un başkanlığında  yapıldı. Ak Parti Düzce Koordinatörü Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış ve Metin Kaşıkoğlu’nun da katıldıkları toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Keleş rahatsızlığı nedeniyle katılamazken, yerine Belediye Meclis Başkanı Mehmet Özden katıldı. Toplantıya İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi üyeleri, partinin ilçe teşkilatları ve partililer de iştirak etti.

Toplantıda konuşan Dışişleri Eski Bakanı ve Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, danışma toplantılarının düzenli yapılması ile kongre sathı mailine girildiğini, bu sürecin yumuşak geçmesi açısından bu birlikteliklerin önemli olduğunu söyledi. Yakış, siyasette halen bayan katılımının düşük olduğunu ifade ederek, istenen noktaya gelinemediğinin altını çizdi. Bayanları siyaset konusunda daha girişken olmaya davet eden Yakış, Düzce ve Türkiye’nin daha fazla bayan vekile ve bakana sahip olması gerektiğini dile getirdi

Belediye Meclis Başkanı Mehmet Özden yaptığı kısa konuşmada Başkan Keleş’in rahatsızlığı nedeniyle gelemediğini belirtirken, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan ise meclisin Ocak ayı faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

Ak  Parti İl Başkanı Fevai Arslan, Türk siyaset erbabının demokrasi denilince ikileme düştüğünü, bunu da üzüntüyle teşhis ettiğini söyledi. Toplantı konuşmaların ardından basına kaplı olarak devam etti.