AK Parti’de kongre süreci delege seçimlerinin yapılmasıyla başladı.AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce il ve ilçe delege seçimlerinin başladığını ve 23 Temmuz itibariyle biteceğini belirtti. Keskin ayrıca 19 Ağustos itibariyle ilçe kongrelerinin başlayacağını söyledi.

Delege komisyonlarının kurularak gidilecek seçimlerde 19 Ağustos itibariyle ilçe kongreleri başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olarak seçilmesinin ardından yenilenme sürecine girdiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, şöyle konuştu:

“Bunun ilk adımı delege seçimleri olacaktır. 2019 seçimlerine daha dinamik, daha güçlü ve yeni ekiplerle girmek için delege komisyonları oluşturduk. Demokrasinin olmazsa olmazı seçimlerin ilkini delege seçimleri ile yapacağız. Değişimi sağlayıp, daha müreffeh ve kalkınmış bir Türkiye için reformlarımızı hayata geçireceğiz.”

“Delege seçim süreci 23 Temmuzda sona erecek”
Bugün itibariyle 7 ilçede ilçe delege seçimlerinin başladığını kaydeden Keskin seçimlere ilişkin şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Bugün başlayan delege seçim süreci 23 Temmuzda sona erecek. Delege seçimleri ile ilgili tüm ilçe başkanlıklarımız ve köy ve mahalle temsilciliklerimiz tüzüğümüz ve kongre yönetmeliğimiz dahilinde gerekli ilanları yapmak suretiyle yasal prosedürü tamamlamış ve seçimlere başladı. Bu sürecin daha sağlıklı yürümesi için Genel Merkez Teşkilat Başkanlığının talimatıyla il genelindeki delege sürecini yönetmek için İl Başkan Yardımcılarımız, Komisyon Başkanı olarak Sedat Özdemir ile Okan Acar, Murat Ayyıldız ve Özgür Bergut’u yetkilendirdik.”

“19 Ağustos itibariyle ilçe kongreleri başlıyor”
Son olarak 19 Ağustos itibariyle ilçe kongrelerinin başlayacağını ifade eden Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, “Her ilçemizde 400 delegenin seçimi yapılacak. Düzce’mizdeki Beyköy ve Boğaziçi Beldelerimizin nüfusu 5000’in altında olduğu için delege seçim yapılmaksızın atama yönetimiyle yönetim belirlenecek.Delege seçimlerini tamamladıktan sonra da 19 Ağustos itibariyle ilçe kongrelerimize başlayacağız” ifadelerinde bulundu.” İfadelerinde bulundu.

Haber: Ö. YILMAZ