Adalet ve Kalkınma Partisi Düzce Teşkilatı'nda Merkez İlçe Kongresi ile başlayan güç mücadelesi ilçe kongreleri ile sürecek. Merkez ilçe Kongresi'nde verilen sert mesajların ardından ilçelerde desteklediği adayları seçtirmek isteyen tarafların çalışması, yaklaşan Ramazan Ayı nedeniyle akşam etkinlikleri şeklinde geçecek.

Merkez ilçe dışında kalan yedi ilçede kısa aralıklarla gerçekleştirilecek olan ilçe kongreleri, kasım ayının ilk haftasına kadar devam edecek. Merkez İlçe Kongresi'nde başını Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun çektiği grupların mücadelesi bu vesileyle yaklaşık iki buçuk ay süre ile bir ilçeden diğerine taşınacak.

İlçelerde yaşanacak olan çekişmenin iki boyutu var. Birincisi ilçe teşkilatlarında seçilecek olan isimlerin Belediye Başkan adaylarını belirlemede bir dereceye kadar etkin olması.. Diğeri de Yerel seçimlerin ardından yapılacak olan il başkanlığı seçimlerine hazırlanılırken, ilçelerde oluşacak yapıların Düzce teşkilatının geleceğinde oyları ile sonucu etkileme potansiyeli..

İlçe Kongrelerinin başlangıcının Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle delegeler nezdinde yürütülecek çalışmaların gündüz saatlerinden ziyade akşam saatlerinde gerçekleştirilmesi ve ilçelerde siyasi iftar toplantılarının düzenlenmesi bekleniyor.

Büyük bir heyecan içinde geçmesi beklenen ilçe kongreleri, 2 Kasım 2008 Pazar günü tamamlanacak ve Partinin iç siyaseti bu zamandan sonra yerel seçimler geçene kadar rölantiye alınacak. 2 Kasım'dan başlayarak mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere kadar olan sürede ise yerel seçimlere yönelik propaganda çalışmaları sürdürülecek.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Düzce İl teşkilatı'nda yaşanan Kongre Süreci, yerel seçimlerin ardından yapılacak olan ve güç odaklarının ana hedeflerinden biri sayılan İl Kongresi ile sona erecek.