Ak Parti'de temayül yoklamasının ardından milletvekili aday adaylarını şimdide mülakat heyecanı sardı.
Aday belirleme sürecinin 2’nci aşamasında 6-15 Mart tarihleri arasında genel başkan yardımcılarının başkanlığında, MKYK üyelerinden oluşacak 12 alt komisyon 6 bin 223 aday adayı ile yüz yüze mülakat yapacak. Düzce Milletvekili aday adaylarının mülakatını ise 8. Komisyon gerçekleştirecek.


Komisyon başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem yürütecek. Dört kişilik komisyonda Erdem ile birlikte Şuay Alpay, Zeynep Karahan Uslu, Sema Kırcı olacak.
Aynı komisyon Düzce ile Trabzon, Ordu, Samsun, Rize, Giresun, Sinop, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu aday adayı olan isimlerle de mülakatları gerçekleştirecek.
Bunun yanı sıra Temayül yoklaması ve mülakat sürecinde belirlenen isimlerin potansiyelini anlamak ve adaylığa uygunluğunu saptamak amacıyla anket ve saha çalışmaları da yapılacak.
AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı ve AK Parti’nin üst düzey yöneticilerinin oluşturduğu üst komisyon, süreç boyunca toplanan verileri değerlendirecek. Adayların kimler olacağı bu aşamada üst komisyon tarafından belirlenmiş olacak.


HABER;S.KAŞKIR