Ak Parti’de genel seçim sürecinde 4 “ilk” dikkat çekti. Milletvekili seçimlerinde belirlenecek adaylar konusunda titiz bir çalışma yapan AK Parti Genel Merkezi, adaylarını belirlerken “ilk” kez sivil toplum kuruluşlarının da fikrini aldı. Sivil toplum temsilcileri,  sandık başına giderek oy kullandı. AK Parti tarafından yapılan açıklamada, hangi derneğe kayıtlı olursa olsun üyelerin tek oy hakkı bulunduğu belirtildi. Ancak seçim için çağrı yapılan bazı derneklerin sandık listelerine yazılmadığı görüldü. Böylelikle sandığa giden dernek yönetim kurulu üyeleri oy kullanamadılar. Bu durum salonda şaşkınlıkla karşılandı.
Öte yandan bazı dernek üyelerinin teyit edilmeden oy kullandığı görüldü. Bu durumun sandık kurullarında tartışmalara neden oldu.

Bu arada AK Parti Genel Merkezi'nde de ilginç gelişmeler yaşandı. Seçimler için aday belirlemek amacıyla oluşturulan 'Orta Komisyona' partilerin İl Başkanları çağrıldı ve mevcut Milletvekilleri için görüşleri istendi. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin'in orta komisyona mevcut Düzce Milletvekilleri için yazılı olarak 'olumsuz' rapor verdiği öğrenildi.

AK Partide yaşanan 'ilk'lerden biri de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İl Başkanları ile 'özel görüşmesi' oldu. Görüşme esnasında AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin'in 'yakın çevresinden' Milletvekili aday adayını öne çıkardığı ve tavsiye ettiği ifade edildi. 

Haber;A.GÖSTERİŞLİ