Haftalardır Düzce siyasetinin en önemli konusu olan Düzce Merkez İlçe 3'üncü Olağan Kongresi, Düzce Belediyesi Sosyal Tesislerinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Yapılan Oylamada Mustafa Keskin yeniden başkanlığa seçildi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in adaylardan Salih Kuşçuoğlu'nu, Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun ise görevdeki Başkan Mustafa Keskin'i desteklediği kongre, delege ve partililerin coşkulu alkışları arasında gerçekleştirildi.

Merkez İlçe Kongresine, Bakan Çağlayan ile birlikte AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Ak Parti Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Ak Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, delegeler ve parti mensuplarından oluşan kalabalık bir grup katıldı.

Bolu Milletvekili Metin Yılmaz'ın başkanlığında divan oluşturulmasının ardından başlayan Kongre sırasında adaylardan Salih Kuşçuoğlu'nun hayli heyecanlı olduğu gözlenirken, Görevdeki başkan Mustafa Keskin'in sukünetini koruduğu dikkatlerden kaçmadı. Kongrede kısa bir açış konuşması yapan Mustafa Keskin, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Kongrede bir konuşma yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, partisinin en çok oy aldığı illerden biri olan Düzce'nin Merkez ilçesinin kongresinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ak Parti Milletvekili Yaşar Yakış konuşmasında birlik mesajları verirken, gönlünün iki adaylı bir yarıştan değil, iki adayın uzlaşarak ortaya çıkaracağı tek listeli bir kongreden yana olduğunu söyledi. Yakış, adaylara uzlaşma çağrısı yaptı. Milletvekili Celal Erbay ise daha önce iktidara gelen partileri tezgah kapma yarışında olmakla suçlarken, Ak parti'de bu “işportacılık” zihniyetinin yer bulamayacağını söyledi.

Kongrenin en ilgi çekici konuşmalarından birini ise Milletvekili Metin Kaşıkoğlu yaptı. Kaşıkoğlu, Ergenekon deyiminin eskiden içlerinin titremesine neden olan milli duyguların kabarmasına neden olduğunu dile getirirken, artık bu deyimin başka türlü içlerinin titremesine yol açtığını söyledi. Kaşıkoğlu, Düzce'de yüksek rakımlı tepelerde oturan kişilerin birtakım faaliyetler içinde olduğunu, herkesin kendi yerini bilmesi gerektiğini söyledi. Diğer Partilerin kongre sürecine müdahale etmesine müsaade edilmeyeceğini söyleyen Kaşıkoğlu, makamların entrikalarla korunmayacağını ve çıkar amaçlı korunmayacağını söyleyerek, “bunu yapanların burunlaından fitil fitil getireceklerinden kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini” söyledi.

Adaylardan Kuşçuoğlu ise, merkez ilçe yönetimine eleştirilerde bulundu. Kuşçuoğlu, yönetimde bulunuşunun sadece ismen olduğunu, fikirlerini beyan ettiğinde dikkate alınmadığını söyledi. Salih Kuşçuoğlu, üyelikler ve delege seçimleri ile ilgiliolarak Keskin yönetimini eleştirdi.

Mustafa Keskin ise, Kuşçuoğlu'na oldukça sert karşılık verdi. Yalanlarla ve dedikodularla aile de, siyasi parti de yönetilmeyeceğini savunan Keskin,bir siyasi harekette birlikteliğin önemli olduğunu, seçilirse yine herkesi kucaklayacağını söyledi. Siyasette ne büyük adamların makam için ne kadar küçüldüğünü gördüğünü, buna karşılık makama değer vermeyerek büyüyen insanlar da tanıdığını söyledi.

Konuşmaların ardından oylamalara geçildi.Yapılan oylamada toplam 430 delegeden 413 ü sandık başına gelerek oy kullandı. Kullanılan oyların 408 i geçerli kabul edildi. Yapılan sayımda 243 oy alan Mustafa Keskin ve ekibi göreve devam dedi. Salih Kuşçuoğlu 164 oy alarak yarışın kaybeden tarafı oldu.

Divanda görev alan eski il başkanı Saim Tut tarafından ilan edilen seçim sonuçlarının ardından, seçime katılan başkan adayları söz alarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.