AK Parti Beyköy Belde Teşkilatı 7. Olağan Kongresi bugün Beyköy Belediyesi Turkuaz Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. AK Parti Genel Merkezi’nin tek adaylı kongre kararı doğrultusunda mevcut Belde Başkanı Osman Yavuz’un tek listeyle seçime girdiği genel kurula AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongre, divan kurulunın oluşturulması sonrası protokol konuşmalarıyla devam etti.


“Daha güçlü ve daha azimli yola devam”
Kürsüye ilk gelen AK Parti Beyköy Belde Başkanı ve kongre adayı Osman Yavuz oldu. Yürüttükleri çalışmalar hakkında partilileri bilgilendiren Yavuz, daha güçlü ve daha azimli şekilde yollarına devam edeceklerini söyledi.


“Beyköy için ilk heyecanımız”
Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ise şunları kaydetti:
“Bu kongre bizim için, Beyköy için ilk heyecanımız. Beldemize ve ilçemize halkımıza herkese hayırlı olmasını diliyorum. Sanayi kentine önem veriyoruz, turizm için de elimizden geleni yapıyoruz. Beyköy Belediyesi’nde 3. dönemimiz. Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

“Devlet hastanemizin acil servisi 15 gün içerisinde bitecek”
Ardından kürsüye gelen AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, konuşmasına teşekkürle başladı.
Keşir, “Bu soğuk havada evinizde çoluk çocuğunuzu bırakıp buraya geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. 2020 yılının ilk kongresi olduğu için çok mutluyum. Bu beldenin benim için çok büyük önemi var. Kongreler bizim tazelenme ve yenilenme zamanlarımız. 5 bin 600 nüfuslu bir beldenin kongresini yapıyoruz. Birçok parti il kongresini bizim ilçe kongremiz kadar katılım olmadan gerçekleştiriyor. Düzce devlet hastanemizin acil servisi 15 gün içerisinde bitecek. Düzce’de sağlık için elimizden geleni yapıyoruz. Hep birlikte hareket ettiğimiz sürece bize kimse yıkamayacak.” dedi.


“Şeffaf bir politika izliyoruz”
Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Kongre süreçleri yenilenme ve tazelenme süreçleridir” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“2019 yılı aslında tam bir bakım onarım yılı olarak geçti. 2020 yılında üzerinde çalıştığımız projelerin kazmalarını vuracağız. Geçen sene mali konularla uğraştık. AK Parti Düzce Teşkilatı fedakârlıkla oluşuyor. Ben teşkilattan gelmedim. İlçe başkanlığı, il başkanlığı yapmadım. 2015 yılından beri teşkilattaki arkadaşlarımızın çok iyi işler yaptığını biliyorum. Bakanlık yaptığım dönemde de her gittiğim ilde ve ilçede önce teşkilatları ziyaret ettim. Arkadaşlarımla konuşup onları dinledim. Bugün Düzce’de yaklaşık 9 aydır belediye başkanlığı yapıyoruz. Belediyemizin mali konularıyla uğraştık mali sıkıntıları aşmak üzereyiz. Gelecek yıl önümüzdeki yıldan çok daha iyi olacak. Şeffaf bir politika izliyoruz. Aldığımızı verdiğimizi borcumuzu, harcımızı sizlerle paylaşıyoruz. Düzce’yle paylaşıyoruz. 2020 yılının ilk 15 gün içerisinde ne kadar alacağımız var, ne kadar borcumuz var sizlerle ve basınımızla paylaşacağız.”



“Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize faydalı olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz”
AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bismillah dedik ilk kongremizi Beyköy beldemizde başlattık. Partimizin ilk kuruluşundan bu yana Beyköy çok değişti. Göreve geldiğimiz ilk günden beri Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize faydalı olabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sizler gibi dava arkadaşlarımız olduğu için sizlere çok teşekkür ediyorum. Biz birlikte bir gücüz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın izinden gitmeye teşkilat olarak çalışmaya canla başla devam ediyoruz. Allah razı olsun bir kardeşimiz vardı dedirte bilirsek ne mutlu. Bugün seçilecek olan Osman kardeşimize belde teşkilatımıza güveniyoruz." 

"6 milyar dolardan bahsediliyor"
Ankara-İstanbul arasını 1.5 saate düşürecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi güzergahına Düzce’nin de dahil edilmesi için devam eden girişimlere de değinen Keskin, şunları kaydetti:“YHT konusu Düzce’nin gündemini meşgul ediyor. Bu konu partimize geldiği zaman dikkatli bir şekilde dinledik. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de Ulaştırma Bakanlığı nezdinde biz de takip ediyoruz. Çabuk şekilde kopartılacak, çekip alınacak bir proje değil arkadaşlar. 6 milyar dolardan bahsediliyor. Tabii bu iddia edilen ama biz Düzce’den ülkeye bakamayız. Ülkeden Düzce’ye de bakmalıyız. Biz bu projeyi yetkili yerlere ulaştırdık, aktardık, elimizden geleni yaptık. Bundan sonrası onların bileceği iş. Biz Düzce olarak elimizden geleni yaptık. Bir televizyon programının da söylemiştim. Bizim bilmediğimiz terör ve güvenlik tehdidi olabilir, siyasetçi kesin konuşmaz. Virgüllü konuşması gerekir. Düzce için avantajlı olan, kazançlı olan her şeyin destekçisiyiz. Halkımızın yararlanabilmesi için bizler elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonrası işin ehli kişilerin yapacağı ve vereceği kararlara bağlı.”


AK Parti Beyköy Belde Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri;
Başkan;

Osman Yavuz

Yönetim Kurulu Üyeleri;
Bayram Yükselen
Şenol Özkan
Selman Akyüz
Adem Yazıcıoğlu
Erkan Kocaman
Nazmi Çil
İlknur Kılıç
Serpil Koç
Bahar Günesen