Son günlerde Düzce siyasetinin en gözde figürleri haline gelen Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Ak Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz arasındaki gerginlik had safhaya geldi.


Son yerel seçimlerde İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve teşkilatı Düzce genelinde 10-0 gibi bir sonuçla merkez, tüm ilçe ve belde belediye başkanlıklarını kazanarak büyük başarı elde etmişti. Ancak daha sonra İl Özel İdare Genel Sekreterliği’ne yapılacak atama konusundaki fikir ayrılığı ipleri gerdi.


Sonuç olarak Muharrem Tozan’ın genel sekreter olarak atanması ve Milletvekili Korkmaz’ın bu atamayı üç milletvekili ve Belediye Başkanı Keleş’in mutabakatı şeklinde kamuoyuna takdim etmesi Ak Parti içinde olumlu olumsuz tepkilere sebep oldu. Korkmaz’ın “irade biziz” şeklinde basına yaptığı açıklamalar, gelişmelerin Metin Kaşıkoğlu’nun bir çeşit yenilgisi gibi algılanmasına yol açtı.


Daha sonra Metin Kaşıkoğlu’nun Ankara tarafından görevden alındığına dair servis edilen haberler siyasetin iyice çalkalanmasına yol açtıysa da bu haberin asılsız olduğu ortaya çıktı. Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın yerel bir kanalda Kaşıkoğlu için “Belki de Ankara’ya tebrik edilmek için çağrılmıştır.” sözleri ayrı bir polemik konusu oldu. Sonuç itibariyle İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu şu an görevine devam ediyor.


Şimdi kamuoyu önümüzdeki günlerde bu gerginliğin nasıl sonuç vereceğini merak ediyor.

 

 

 

 

Haber;G.Tekinalp