16 Nisan Halkoylaması ile birlikte partili Cumhurbaşkanlığı’nın önü açılmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Mayıs’ta “kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum.” sözleriyle yeniden AK Parti’ye üye olmuştu.
Bugün gerçekleştirilen AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti Genel Başkanlığı koltuğunu Başbakan Binali Yıldırım’dan devraldı. Bin 370 delegenin imzasıyla tek aday olarak seçime giren Erdoğan, parti kurullarda da değişiklikler yaparak A takımını yeniden oluşturdu.

50 kişiden oluşan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK)’nda 19 yeni isim yer alırken Düzce Milletvekili Fevai Arslan 6.yedek üye olarak listede yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük sevgi gösterileri eşliğinde geldiği kongrede önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın,“Milletime sesleniyorum bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan’ın milletinin hayrına olmayan bir icraatını görürseniz gerekeni yapın.” sözleri partililerden büyük alkış aldı.

Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesi ile ilgili şu ifadeleri kullandı. “Eksiklerimiz hatalarımız elbette olmuştur ama ihanetimiz asla vaki değildir. İnşallah bundan sonra da hak olan yoldan sapmadan devam edeceğiz. Türkiye’nin FETÖ ile PKK ile DEAŞ ile diğer terör örgütleriyle mücadelesini işte bu anlayışla yürüttük yürütüyoruz. Bizim kimseye karşı kişisel bir husumetimiz yoktur ama bu aziz milletimizin hakkının yenilmesine geleceğinin tehlikeye atılmasına da iznimiz yoktur. İsterse babamın oğlu olsun kimin böyle bir yanlışı varsa karşısında yer alırım. Kimseye diyet borcumuz bulunmuyor. Elbette mazlumun hakkını korumak görevimizdir ama bu mazlum kılığına girmiş zalimlerin oyunlarına teslim olacağımız anlamına gelmiyor.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli OHAL sorularının gündeme getirilmesine tepki gösterdiği konuşmasında sürecin uzatılacağına dair önemli ipuçları verdi.
Erdoğan, “OHAL ne zaman kalkacak diyorlar. Ben de onlara diyorum ki Fransa’da 15-20 tane terörist ayağa kalktı. Öldürüldü ve Fransa 1-1,5 yıl OHAL ilan etti. Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışılıyor ve biz 249 şehit veriyoruz, 2 bin 193 gazimiz var. Ya siz ne yüzle bize OHAL’in ne zaman kalkacağını soruyorsunuz? Kalkmayacak. Bu ülke huzur ve refaha kavuşuncaya kadar OHAL neden kalksın?” ifadelerini kullandı.

16 Nisan halkoylaması ile birlikte yeni bir döneme girildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıtanın artık çok yükseldiğini iktidar için yüzde 50 artı 1 oy için mücadele edeceklerini hatırlattı. Erdoğan, bu uğurda en önemli unsurun belediyeler olduğunu ifade ederek değişim sinyalleri verdi.

Erdoğan, “Bir yandan demokratik kazanımlarımızı daha ileri götürürken diğer yandan ekonomik yatırımlarımızı artıracağız. Bugün de en önemli güç kaynaklarımızdan biri belediyelerimizdir. AK Parti vizyonuna uygun belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partimize yük olan değil şehirleri ve partimizi omuzlayan belediye başkanlarımızla yola devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.