AK Parti'de son dönemde yaşananlar üzerine “yıpratma” alarmı verildi. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından seçimler öncesi partiye yönelik karalama kampanyası yürütüldüğü görüşünde olan AK Parti kurmayları tüm illerde parti yöneticilerine süreçle ilgili önemli talimatlar verdi...
İstanbul merkezli operasyonun yankıları sürerken, seçim dönemine kadar devam ettirilecek bir dizi operasyon daha planlandığı iddiaları kamuoyunda konuşuluyor… Başbakan Tayyip Erdoğan ve kurmayları, İstanbul merkezli operasyon ile ilgili yaptığı toplantılarda, yaşanan olaylara ilişkin bazı bilgiler de paylaşılırken bundan sonra ne yapılacağı tartışıldı. AK Parti, iktidarı yıpratmaya yönelik bir girişim olarak gördüğü operasyonlar nedeniyle parti içinde kenetlendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam TBMM'de 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın kabul edilmesinin ardından AK Partili milletvekilleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıya bazı bakanlar ve milletvekilleri katıldı. Yaklaşık bir saat süren yemekli toplantının basına kapalı gerçekleşen yemeğin öncesinde veya sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak yemeğin gündem maddesi rüşvet ve yolsuzluk operasyonuydu. Yerel seçimler öncesi ortaya çıkan operasyon başta Ankara olmak üzere 81 ilde tüm parti teşkilatlarını alarma geçirdi. Başbakan Erdoğan’ın milletvekillerine verdiği yemekte AK Parti iktidarına yönelik bir kampanya yürütüldüğünü ve birlik ve beraber olmanın önemine değindi öğrenildi.
Haber;S.KAŞKIR