7 Haziran'da yapılacak genel seçim için partiler hazırlıklara start verdi. AK Parti 12 kişilik strateji ekibini oluşturarak seçim çalışmalarına başladı.Ak Parti yeni dönemde “paralelle mücadele” ve “yeni anayasa” halkın desteğinin isteneceği konular arasında başı çekiyor.
.

 

Seçim takvimi resmi olarak 10 Şubat'ta işlemeye başlayacak. Çünkü bu tarih aday adayı olacak kamu görevlilerinin istifası için son gün. Milletvekili aday listeleri mart ayı sonunda kesinleşecek. Milletvekili aday listeleri 7 Nisan'da listeler yüksek seçim kuruluna verilecek.

 

 

AK Parti seçim stratejilerini belirlemek üzere hummalı bir çalışma yürütüyor. Genel başkan yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında 12 kişilik strateji ekibi oluşturuldu. Ekipte bazı bakanların yanı sıra parti yöneticileri de yer alıyor.

 

Ak Parti'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, stratejiler 12 kişilik ekip tarafından belirlenecek ancak daha şimdiden netleşen konular da var. Bunların başında “paralel yapıyla mücadele” geliyor. Paralel yapıyı tasfiye etmek için halkın desteği istenecek.Seçim kampanyasında önce çıkan bir başka başlık ise “yeni anayasa”… Meydanlarda yeni anayasanın zorunluluk olduğu işlenecek.
Bunu yapabilmek için sayısal çoğunluğa ihtiyaç olduğu hatırlatılacak. "Tek başımıza anayasayı değiştirmek için bize güç verin" denilecek. “Yeni Türkiye” ve “çözüm süreci” başlıkları da meydanların konusu olacak.
Haber;E.TAYHAN