AK Parti seçim startını verdi
24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Seçimleri’nin ardından AK Parti teşekkür ziyaretlerini gerçekleştirmiş, ardından da sessizliğe bürünmüştü. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, dün yaptığı basın açıklaması ile 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçim hazırlıklarına başladıklarının mesajını verdi. AK Parti’nin net bir şekilde seçim startını veren Keskin’in açıklamasında ise hiçbir adayın ismi geçmedi.

MHP’de de seçim telaşı var
Seçimlerin ardından Düzce’den 1 milletvekilini kapan Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise aday açıklamaları Beyköy Beldesi Belediye Başkanlığı’na bir ismin talip olması ile başladı. Seçim hazırlıklarına başlanıldığının belirtildiği basın toplantısında aday belirleme sürecinin de başvuruların tamamlanmasının ardından başlanılacağı kaydedildi.

MHP’den 3 ismin adı konuşuluyor
MHP’de belediye başkanlığı koltuğuna talip olan şu an için 3 ismin adı geçiyor. Ömer Küçük MHP’nin artık doğal adayı. Aday gösterilirse bu durum kamuoyunda şaşkınlık yaratmaz. Parti içerisinde çeşitli görevlerde bulunan Celal Kasapoğlu’nun da adaylıkta gönlü olduğu konuşuluyor. Son olarak aday olursa sürpriz olmayacak isim ise milletvekili seçimleri için 2.sıra adayı gösterilen Yusuf Arslan. Arslan’ın özellikle seçimden sonraki itiraz sürecinde partisini yalnız bırakmadığı da göz önüne alınırsa aday gösterilmesi şaşırtmaz.

CHP ve Saadet başkanlığı altın tepside mi bekliyor?
24 Haziran seçimlerini tam bir parti içi kaos içerisinde geçiren CHP’de ise durum adeta süt liman. Yerel seçimler yokmuş gibi hiçbir telaşa girmeyen parti nezdinde seçimlere yönelik bir aday hazırlığı da yok. Saadet Partisi’nde de herhangi bir çalışmanın olmadığı biliniyor. Bu durum, “CHP ve Saadet Partisi başkanlığı altın tepside mi bekliyor?” yorumlarını da beraberinde getiriyor.


Haber: Ö.YILMAZ