Ak Parti'de yerel seçimler için başvuru süreci 10 Kasım'da başlamıştı, Yaşanan adaylık sürecinde bilgi vermek için Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin basın toplantısı düzenledi.

Arslan, “Partimiz 2004 yerel seçimlerinde büyük başarı kazanmıştır. 29 Mart yerel seçimlerinde de oy oranımızı arttırarak yolumuza devam etmek en büyük hedefimizdir. Ak Parti çok büyük bir partidir. Ak Parti herkesi kucaklayan bir partidir. Halka hizmet etmeyi arzu eden herkese kapımız açıktır. 29 Mart 2009 yerel seçimleri halka hizmet etmek isteyen herkes için bir fırsattır. Belediye başkanlıkları, İl Genel Meclis üyeleri, ve Belediye Meclis Üyeleri için müracaatlar 10 Kasım itibari ile başlamıştır” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanlığı aday adaylığı, İl Genel Meclis Üyeliği aday adaylığı, İl Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için İl Başkanlığı'na , İlçe Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı, Belde Belediye Başkan ve Meclis üyeliği aday adaylığı müracaatları ise İlçe Başkanlıklarına yapılacak.

Başvuru ücretleri ise Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 3 bin YTL, İlçe Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 750 YTL, Belde Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 400 YTL, Belediye İl Genel Meclis Üyelikleri aday adaylığı için 250 YTL olacak. Bayan adaylar için ise aday adaylığı başvuru aidatlarını 3'te 2'si oranında özürlü aday adaylığı müracaatlarında başvuru aidatlarının 4'te 1'i oranında olacak.