İlçe ve belde kongrelerini n 31 Aralık'ta başlayıp 26 Şubat'ta tamamlanması talimatı verilen AK parti teşkilatlarında il kongre tarihlerinin ise 10 Ocak'ta belirlenerek açıklanması öngürülmüştü. İl Kongresine birden fazla aday ile gidecek olan Düzce teşkilatında ise bugün ayın 19’u olmasına rağmen kongre tarihi henüz açıklanmadı. Kongre tarihi ile ilgili belirsizlik sürerken, delegelerin belirlendiği teşkilatta, kongre tarihinin uzaması halinde gruplaşmalar olabileceği düşünülüyor. Aday sayısının çok olması beklenen kongre için kulislerde isimler geçmeye başladı ancak henüz erken gerekçesi ile hiçbir isim adaylığını açıklamaya yanaşmıyor.

Kaynaşlı’da büyük ihtimal atama

AK Parti’nin en çok sıkıntı yaşadığı ile olan Kaynaşlı’da da hala belirsizlik yaşanıyor. Başkanlık için iki adayın çıkması nedeniyle kongre ertelendi ve genel merkezin kongre tarihini açıklaması bekleniyor. Mevcut başkan Erol Bayraktar’ın tek aday olması beklenirken Saffet Şen’in de geri adım atmayarak aday olacağını açıklaması teşkilatı yeniden sıkıntıya soktu. Ancak aday sayısı fazla olan diğer ilçelere yapılan uygulamanın Kaynaşlı’da yapılmayacağı, genel merkezin adayları mülakata çağırmadan atama yoluyla mevcut başkan Erol Bayraktar’dan yana kararını vereceği öğrenildi.

Kadın kolları kongresi 18 Şubat’ta

Ak parti kadın kolları kongresi ise 18 Şubat’ta yapılacak ancak kongrenin 9 Şubat tarihine alınması için çalışıldığı öğrenildi. Kadın kolları için şimdilik mevcut başkan Çiğdem Günal dışında aday görünmüyor.

Haber; H. İŞCAN