Soğuk rüzgarlar esiyor
AK Parti'de yine soğuk rüzgarlar esmeye başladı. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in arasında bir süredir devam eden gerginlik, Başkan'ın son dönemdeki dikkat çeken eylemleri ile tırmanışa geçti.

Teşkilat açıklamalarından rahatsız oldu

Pahalı makam arabasının Türkiye gündeminde geniş yer bulması ile dikkatleri üzerine çeken Başkan Mehmet Keleş, savunma amaçlı verdiği demeçlerle de uzun süre manşetlerden düşmedi. "Düzce'yi Passat'la mı temsil edeyim?" sözleri hafızalara kazınan Keleş'in açıklamalarından rahatsızlık duymaya başlayan teşkilatın, Başkan'dan sivri açıklamaları bırakmasını beklerken tam tersi bir tutumla karşılaşması iplerin iyice gerilmesine neden oldu.

Hecinler'in faturası partiye de kesildi

AK Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre; Hecinler köylülerini eyleme kadar götüren Katı Atık Depolama Tesisi sürecinin belediye tarafından iyi yönetilemesinin faturası AK Parti'ye de kesildi. Başkan Keleş ile birlikte partinin de hedef tahtasına konulması yüzünden sıkıntılı günler geçiren Hikmet Keskin başkanlığındaki il teşkilatı, Başkan'ın birbiri ardına gelen tepki ve serzeniş dolu açıklamalarından hoşnut olmadı. Vali Ali Fidan ile bölgeye giderek köylülerle konuşan Başkan Keleş, muhalefet il başkanlarının sık sık bölgede boy göstermesine karşılık kendi teşkilatı ile tesis alanında inceleme yapmadı. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin'in zaman zaman Ankara'dan gelen partililerle bölgeye giderek durum tespiti yaptığı öğrenildi. Ancak ikilinin ayrı ayrı gitmeyi tercih etmesi kafalarda 'Bir sorun mu var?' sorusunu doğurdu.

Kılıçdaroğlu'na rozet takma krizi

Tarafları karşı karşıya getiren bir başka konu da Ana Muhalefet Lideri Kılıçdaoğlu'na takılan rozet oldu. Türkiye Belediye Başkanları Birliği Başkanı olarak yönetimini de yanına alarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret eden Başkan Keleş'in Belediye Başkanları Birliği rozetini genel başkana takması yeni bir kriz yarattı. AK Parti İl Yönetimi'nin bu ziyaret ve özellikle rozet takma hareketine tepki gösterdiği bilgisi edilirken, Başkan Keleş'in yapılan uyarılara kulak tıkadığı iddia edildi.

Son paylaşımı gerilimi tırmandırdı

Düne kadar teşkilat, milletvekilleri ve belediye başkanları olarak uyum içerisinde çalıştıklarını sık sık vurgulayan AK Parti'nin uzun süredir Başkan Keleş ile ilgili sorunları aşamadığı konuşulurken, son olarak Başkan'ın pahalı makam aracında paylaştığı fotoğraf ve altına düştüğü "Pek hoşlanmayacaksınız ancak ne çare..." notu krize tuz-biber ekti. Makam aracı ile başlayan "Partiye zarar veren davranışlar" halkasının yine makam aracında çekilen bir fotoğrafa düşülen notla devam etmesi krizin artık soğuk bir savaşa dönüştüğü yorumlarını da beraberinde getirdi. İlk makam aracı krizi patlak verdiğinde parti binasında düzenlenen geniş katılımlı toplantıda Başkan Keleş'e sahip çıkan ve arkasında olduklarını vurgulayan Keskin'in ilerleyen günlerde tavrının değiştiği açıkça gözlendi.

Keleş de oradaydı ama...

Öte yandan geçtiğimiz günler belediye başkanları ile birlikte İller Bankası'na giderek görüşmeler yapan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin'in 90 milyon TL kredi talebinin onaylandığı yönünde gönderdiği kurum önündeki fotoğrafta Başkan Keleş'in olmaması dikkat çekmişti. Başkanların İller Bankası'nda olduğu dakikalarda Keleş'in de kurumda olduğu ancak görüşmelerini ayrı yaparak, fotoğraf karesine de girmediği bilgisi edinildi.

Gerilim aşılır mı?

AK Parti'nin Düzce tarihinde merkez belediye başkanı ile il başkanlarının anlaşamadığı sık sık kamuoyuna yansırken, başkanlık koltuğunda ikinci dönemini yaşayan Keleş ile Metin Kaşıkoğlu'ndan koltuğu devralan Hikmet Keskin'in uyumu yakaladığı sanılırken, AK Parti'nin yeni bir çekişme ile karşı karşıya olduğu gün yüzüne çıkmış oldu. Ankara'nın bu durumdan hoşlanmayacağı bilinirken, Keleş ve Keskin arasındaki gerilimin nasıl seyredeceğini zaman gösterecek.

Haber: C.ÜSTÜNER