Seçime saatler kala AK Parti’de şok yaşandı.  3 Haziran tarihinde Yüksek Seçim Kurulu’na AK Parti üçüncü sıra Milletvekili adayı Osman Çakır adına gönderilen istifa yazısı bugün AK Parti’yi ayağa kaldırdı. Yüksek Seçim Kurulu Osman Çakır adına gönderilen yazıyı Merkez İlçe Seçim Kurulu’na gönderdi ve kararı Merkez İlçe Seçim Kurulu’na bıraktı. Merkez İlçe Seçim Kurulu, Osman Çakır’ı arayarak istifa durumunu sordu ve Osman Çakır da istifayı yalanlayarak böyle bir durum olmadığını ifade etti. Hakim huzurunda istifa reddedildi ve adaylık devam etti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili adayı Osman Çakır, Yazının 3 Haziranda kendi adına gönderildiğini ve bu durumu hakim huzurunda reddettiklerini vurguladı.

Çakır,  “3 Haziranda benim adıma gönderilmiş bir yazı. Hukuki işlem başlatacağız. Birileri bizim adımıza yapmış. Ulusal çetelerin yanı sıra yerel çeteler de varmış. Bu basit hatta çirkin bir oyun. Bunlara yer vermeyeceğiz. Tazminat davası açacağız. Bu durumun da takipcisi olacağız.” Dedi.

Daha sonra konuşan İl Başkanı Mustafa Yılmaz, “AK Parti ve halkın iradesini engellemeye çalışıyorlar. AK Parti’yi çekemeyenler bizim mücadelemizi yok sayıp halkın iradesini engellemeye çalışıyorlar.” Dedi.

Haber: R. BAL, Ü. ÇETİN