Ak Parti seçim startını dar bir alanda kalabalık bir katılımla kamuoyuyla paylaştı. Milletvekili İbrahim Korkmaz, üç milletvekili adayı Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir başta olmak üzere belediye başkanı Mehmet Keleş yaptıkları konuşmalarda "oy oranını artırmaya yönelik söylemleri dikkat çekti. İl başkanı Hikmet Keskin konuşmasının ağırlığını "yeni anayasa ve başkanlık sistemi" üzerine yoğunlaştırdı.

    KESKİN:" YEPYENİ BİR ANAYASA"
Yeni Türkiye sloganıyla 2023'lere emin adımlarla yürüdüklerini kaydeden il Başkanı Keskin, "yepyeni bir anayasa " vurgusu yaparak "Başkanlık sistemini hayata geçireceğiz" dedi:

    KELEŞ "SONUCU YADIRGAMADIK"
Belediye Başkanı Mehmet Keleş'te bu seçimin önemini vurgulayarak  "çok önemli bir yolun başlangıçı içerisinde yola çıktıklarını  dile getirdi. Milletvekili aday seçimi hakkında da kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Keleş " sonucu hiçbir şekilde yadırgamadık" dedi

    KORKMAZ "DAVA İÇİN YAPILIR"
Milletvekili İbrahim Korkmaz bugünü "devir-teslim" olarak yorumlarken dört yıllık milletvekilliği dönemini "kariyer" olarak görmenin doğru olmadığını hatırlatarak " bu ancak dava için yapılır" dedi. 4 yıl önceki duyguları  ne ise şu anki duygularında aynı olduğunu dile getiren Korkmaz'ın,  aday gösterilmeyişini başarısbızlığa bağlaması "aday gösterilen Fevai Arslan'ın başarılı  olması" olarak yorumlandı:

    KEŞİR "DESTEK VE DUA"
Ak Parti'nin tek kadın milletvekili adayı Ayşe Keşir'de salonda hitabında , dava için yola çıktıklarını belirterek "Bizim Düzce için hayallerimiz var"dedi. Keşir, gönüllere girilmesi gerektiğini vurguladığı konuşmasında "önce gönüllere sonra sandığa gireceğiz" dedi. Milletvekilmi Adayı Keşir, bunun için dua ve destek istedi:

    ARSLAN:"DÜZCE'YE BAKAN İSTİYORUZ"
7 Haziran seçimlerinin önemini "bu seçim bir başka seçim" sözleriyle dile getiren Milletvekili Fevai Arslan, dava vurgusu yaparak "Düzce'ye bakan istiyoruz" dedi.

    ÖZLÜ " 81 İLDE 1.OLACAĞIZ"
Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı iken görevinden istifa ettikten sonra aday adaylığı sürecinin ardından Ak Parti Düzce Milletveli 1. sıra adayı olarak açıklanan Dr. Faruk Özlü, seçim sürecinde bugüne kadar Ak Parti'ye oy vermeyenleri oy vermeleri için çalışacaklarını belirterek "herkesi Ak Parti'de buluşmaya" davet etti.Özlü:"Düzce'yi 81 ilde birinci yapacağız" dedi

Aday tanıtım toplantısı yapılan konuşmaların ardından sona erdi. Milletvekili Osman Çakır'ın yer almadığı aday tanıtım toplantısında eski milletvekili ve eski il başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun "sakallı" olarak toplantıyı takip ettiği görüldü.Salonun yetersiz kaldığı tanıtımda az sayıda aday adayının bulunduğu görüldü.  

Haber:E.TAYHAN