Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na sunulması için son gün olan 18 Eylül tarihinde partilerde de liste telaşı vardı. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi erkenden aday listelerini açıklarken, tüm gözler AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri için açıklayacağı listeye çevrildi.  Saat 17.00’ye kadar sır gibi saklanan aday listeleri ile ilgili gün boyu farklı isimler ortaya atıldı.

Ak Parti’de son derece gizli tutulan liste belirleme çalışmaları  son dakika kadar devam etti. Ak Parti'nin 1 Kasım'da sahada
mücadele verecek milletvekili aday listesi özellikle doğu illerinde titizlikle hazırlandı. Birçok ilde takviyeler, bazı illerde liste değişimi yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, akşam saatlerinde AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri milletvekili aday listesini YSK'ya sundu. Ak Parti, Düzce’de listelerde bir değişikliğe gitmedi.7 Haziran seçimlerin yüzde 59,84 oy oranı ile Düzce’de üç milletvekili kaptırmayan Ak Parti, yine aynı adaylarla sahada olacak. Düzce’de sıralama dahi değişmedi. 1 Kasım seçimlerinde 1. Sıra adayı Faruk Özlü, 2. Sıra adayı Fevai Arslan ve 3. Sıra adayı Ayşe Keşir’le seçime girecek..

21 Eylül’de tanıtım

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin milletvekili adaylarını 21 Eylül pazartesi günü  Ankara Arena Spor Salonunda kamuoyuna tanıtacak.