Ak Parti Düzce Kadın kolları için kongre günüydü. Genel Merkez tarafından görevlendirilen Sebahat Uçar, Çiğdem Günal'dan görevi devraldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve diğer milletvekilleri de kongre için Düzce'ye geldi.



Düzce İl Müftülük konferans salonunda yapılan konferansa ciddi bir katılım oldu. Belediye başkanları, meclis üyeleri başta olmak üzere yaklaşan milletvekilliği için muhtemel aday adayları da salonda ön saflarda yerini aldı. Kongreye Bakan Şimşek’in yanı sıra İzmir Milletvekili Mehmet Saim Tekelioğlu, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu da katıldı.



Bakan şimşek, salona girerek yoğun bir tokalaşma maratonun ardından yerini almasıyla genel kurulda start aldı. Üç dönemdir Ak parti kadın kolları görevini yürüten Çiğdem Günal, görevini teslim etmeden önce bugüne kadar yaptıkları faaliyetleri anlattı ve helallik istedi.


Kongre, AK parti il Başkanı Hikmet Keskin’in Umre’de olması nedeniyle yerine vekalet eden Nurettin Şahin ve Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır ile diğer illerin milletvekillerinin konuşmasıyla başladı.



Ardından kürsüye gelen Bakan Şimşek, partinin kuruluşundan bu yana ülkenin geldiği noktayı istikrara bağladı. Şimşek, ekonomide kapsamlı bir reform hazırlığı içinde olduklarını söylerden 2023 vurgusu yaptı. “İstikrara sahip çıkmamız gerekiyor. Türkiye’nin başka bir alternatifi yoktur” diyen Şimşek, Hedeflerine ulaşmak için 7 Haziran genel seçimlerine işaret etti.


Kongrenin ardından Bakan Şimşek, Kadın Kolları eski İl Başkanı Çiğdem Günal’a plaket takdim etti.

Sebahat Uçar ve ekibi tek liste ile gidilen seçimde kadın kolları başkanlığı onaylandı.  Kongre hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Haber;S.KAŞKIR