Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihini 24 Haziran 2018 olarak açıkladığı erken seçim için partiler hızlı bir şekilde hazırlıklara koyulurken, şimdiden aday adayı açıklamaları basın ve sosyal medya aracılığıyla yapılmaya başlandı. Düzce’de 5 dönemdir milletvekilliği seçimlerini 3’te 3’le kazanarak rakiplerine koltuk kaptırmayan AK Parti’de bu seçim de yoğun bir aday adayı trafiği yaşanacak.

AK Parti tek başına iktidar olursa Özlü’nün yeri garanti
7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde AK Parti Düzce milletvekili seçilen ve 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirilen Dr. Faruk Özlü’nün AK Parti’nin tek başına iktidar olması halinde yeni kabinede kendisine yer bulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Milletvekilliği şartı olmaması nedeniyle direkt bakanlık koltuğuna oturması muhtemel olarak değerlendirilen Özlü’nün milletvekilliğine aday olmayacağı düşünülüyor.

Mevcut vekillerin durumu…
26. dönem milletvekili Fevai Arslan’ın 3 dönem milletvekilliği yaptığı için tekrar aday olamayacağı biliniyor. Yine 26. dönem milletvekili Ayşe Keşir’in ise tekrar milletvekili adayı olması muhtemel olarak görülüyor.

Keskin’in hamlesi ne olacak? Vekillik mi, başkanlık mı?
Gönlünde milletvekilliği yattığı konuşulan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ise erken seçim haberini dini vazifesini yerine getirmek üzere gittiği Umre’de aldı. 2 ay gibi kısa bir zamanın kaldığı seçimler öncesinde Keskin’in hamlesinin milletvekilliğinden yana olması beklenirken, belediye başkanlığına göz kırpma ihtimali de es geçilmiyor. Milletvekili aday adayı olmaması halinde Keskin’in Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna talip olabileceği konuşuluyor.

Eski isimler de talip
Yine gönlünde vekillik yatan eski milletvekilleri ve belediye başkanlarının da başvuru sürecinin başlamasını dört gözle beklediği öğrenildi.

Haber: Ö.YILMAZ