Ak Parti Merkez İlçe Kongresinin "uyumlu" ve “tartışmasız“ yapılması yeni adayları da gündeme getirdi. Bugüne kadar her il kongresinde birbirleriyle söz düellosuna giren il başkanı ve Milletvekillerinin son kongrede birbirlerine methiyeler yağdıması yeni adayların çıkacağı şeklinde yorumlanmıştı.



Son gelişmeler bu anlayışı doğrular nitelikte..İşte bunlardan biri de "adaylık yarışında ben de varım" diyen Kaynaşlı doğumlu Hüseyin Aydın… İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun aday olmayacağını açıklaması ve ardından "Milletvelliğine sıcak baktığı" şeklinde sarfettiği sözlerin ardından il başkanına yakınlığı ile bilinen İGM Üyesi Selahattin Esen 'le yine İGM Üyesi ve Kadın kolları Başkanı Çiğdem Günal'la Akçakoca'da yemekte bir araya gelerek yeni bir strateji çizdikleri konuşulurken yeni bir isim ön plana çıktı.


Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Günal'ın aday olarak dillendirilmesine rağmen Ak Partiye yakın çevrelerden gerekli desteği alamaması Av. Meryem Aydın Şirin'in aday gösterileceği şeklinde yorumlandı.


Merkez İlçe Kongresinin ardından yeni bir isim Kaynaşlı doğumlu, bir dönem Kaynaşlı Belediye Başkan Aday Adayı olarak adını duyuran Hüseyin Aydın'ın ilçe ve beldelerde delegelerle toplantılar ve görüşmeler yaptığı görülüyor.İl Başkanlığına talip isimlerin çoğalması 4 ocak‘ta yapılacak seçimin hareketli geçeceği sinyalini veriyor… Gözler şimdilik yeni isimlerde..

Haber;E.TAYHAN