Ak Parti'den Aday adayı olması beklenen Başakşehir Belediyesi Başkan Vekili Cüneyt Yılmaz,  partinin almış olduğu  "Meclis Üyelerinin Milletvekili Aday Adayı Olmaması" yönündeki kararı doğrultusunda istifa etmediğini yaptığı yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

           

CÜNEYT YILMAZ "İSTİFA ETMEDİ"

 

Kuruluşundan bu yana AK Parti'nin içinde yer almaktan duyduğu onuru hatırlatan Yılmaz, teşkilatın çeşitli kademelerinde görev yaptığını ardından halkın Ak Parti’ye ve Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gösterdiği teveccüh akabinde Başakşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçildiğını belirterek :" Partimizin MKYK toplantısında alınan “Meclis Üyelerinin Milletvekili Aday Adayı” olmaması yönündeki karar, sizlerin ve kamuoyunun bilgisine sunuldu. Bu gerekçeyle; içinde bulunduğum siyasi hareketin ilkeleri ve kişisel siyasi ahlakım gereğince “AK Parti’nin hiyerarşik yapısını gözetmek her üye için esastır” felsefesine bağlı kalarak, milletvekili aday adaylığı planımdan vazgeçmiş bulunuyorum." dedi.

 

Yılmaz, açıklamasını şu şekilmde tamamladı:"Biz, zulümler ve haksızlıklar sonucu Cezaevi’ne girerken bile içeride çok çalışacağına söz veren bir Cumhurbaşkanı’nın siyasi terbiyesinden geçmiş dava insanlarıyız. O yüzden dün çalışma şevkim ne ise bugün de odur ve gelecekte artarak devam edecektir. Ben bir AK Parti neferi olarak Yeni Türkiye yolunda Başakşehir’in ve Düzce’nin emrinde olmaya devam edeceğim. Partimin çizgisinde yürürken hep “durmak yok yola devam” diyeceğim.“

           

OSMAN KIDIK "ADAY ADAYI"

 

Öte yandan Başakşehir Meclis Üyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanı Osman Kıdık, Ak Parti'den Milletvekili aday Adayı olmak için belediye meclis üyeliğinden istifa etti. 1964 Düzce doğumlu olan Kıdık, ilk ve orta öğrenimini Gölyaka'da tamamladıktan sonra lise öğrenimini Düzce'de tamamladı..1988'de İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan 1989 yılından bu yana İstanbul'da Serbest Avukatlık yapan Osman Kıdık, 2009 ve 30 Mart 2014 yılında Ak Parti Başakşehir İlçesinde Meclis Üyesi seçildi..

           

AHMET DURDU "ADAY ADAYI"

 

Ak Parti'de gündem, Milletvekilliği adaylığı için istifa eden bürokratlarda yoğunlaşırken yeni sürpriz adaylarda dikkat çekiyor. Ak Parti Düzce İl Teşkilatı eski yönetim kurulu üyesi Sultan Ahmet Durdu'da milletvekilliği için "aday adayı olduğunu" açıkladı. 1968 doğumlu olan Durdu, Saim Tut'un başkanlık dönemi ile Metin Kaşıkoğlu'nun başkanlık dönemi dahil dört dönemdir Ak Parti Düzce İl teşkilatında yönetimin çeşitli kademelerde görev aldı.    
 

ŞİMŞEK İSTANBUL’DAN

 

Düzce eski İl Sağlık Müdürüyken, İstanbul’a atanan Ersin Şimşek’de  istifa etti. Şimşek’in istanbul’dan aday adayı olacağı öğrenildi.  



Haber; E.TAYHAN