30 Mart Yerel seçimleri yaklaşırken AK parti, Milletvekilleri, İl teşkilatı, Düzce ve ilçe belediye başkan aday adaylarının katıldığı dayanışma ve moral gecesi düzenledi. Yemekli toplantıya Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Selahattin Aydın’ın katılmadığı gözlemlendi. Yemekte yapılan konuşmalarda Türkiye gündemini meşgul eden rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yer aldı ve yerel seçimler yaklaşırken bu tür operasyonların planlı yapıldığı iddia edildi. Milletvekilleri, aday adaylarına seslenerek bir belediye başkanın seçileceğini bu nedenle kırgınlık olmaması istedi.

 

 



ARSLAN: ZAMAN NEFİS ZAMANI DEĞİL

 

 

Milletvekillerinden Fevai Arslan, “ Mesele Ak Parti meselesi değil, ülke vatan meselesidir. Bizimle 2001’e kadar kedinin fareyle oynadığı gibi oynadılar. Yine bizi İMF’ye mahkum etmeye çalışmak istiyorlar. Belediye başkanları için koltuk tek. Genel Merkez 1 kişiyi seçecek. Sizde Allah Rızası için isteğim nefis yapmayın. Zaman nefis zamanı değil. Bu nefisleri gerekirse 30 Mart’a kadar değil, ömür boyu kaldıralım. Ülkemizin partimizin ne hale getirilmek istendiğini düşünelim. Her zamankinden daha çok çalışmalıyız. “dedi.

 

 

ÇAKIR: ZAMAN BİRLİK ZAMANI

 

 

Osman Çakır ise “ Ak Parti Kurulduğu günden bu yana yolsuzlukla mücadele etmiştir. Bu yüzden büyümüştür. Zaman birlik zamanıdır. Her ilçede bir kişi o koltuğa oturacak. Bugüne kadar her gün bir liste yayınlanıyor. Bunların hiçbirinin değeri yok. İlçelerin listeleri belli değildir, itibar etmeyin. Büyük Türkiye’nin oluşması için seçimlerin büyük önemi var. Bugün oynanan operasyonlar gibi çok daha büyükleri oynanacak. Bu nedenle birlik olalım.” dedi.

 

 


Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın konuşması ise Selahattin Aydın’ın kendisinin arkasındaki isim olduğu ve açıklamaları buna dayanarak yaptığı şeklinde kamuoyunda çıkan söylentilere cevap niteliğindeydi… geçmişte yapılan açıklamalarında kişilerin kendisini bağladığını sözlerine ekleyen Korkmaz, “her laf söyleyeni bağlar”dedi.

 

KORKMAZ: KİMSENİN BABASI DEĞİLİM

 

 

Sert bir dille konuşan Korkmaz,“Genel merkezden ne çıkarsa sonuna kadar arkasındayız dedik. Beni tanıyan bilir. Ben konuşurken kendi ağzımı kullanırım başkanlarının ağzını değil. Ne demişsek o. ne bir adım önü ne bir adım arkası var. Adam gibi konuştuk adam gibi arkasındayız. Bunun haricinin adam olmamak olduğunu bilincindeyiz. Geçmişte siyaset içinde her şey olabilir. Doğal olan bu. İl başkanımız Metin Kaşıkoğlu ile Başkan adayıyız Mehmet Keleş arasında bir şeyler vuku bulmuşsa şimdi helalleşmişlerse bu kimseyi ilgilendirmez. Bunun üzerinden hiç kimse bizim partimizi davamıza zarar verme hakkında sahip değil. Böylesi bir durumda kendi iline partisine zarar verecek bir tavrın içine girmek yakışmaz. Söyleyecek bir şey olsa bunu teşkilat mensubu arkadaşlarımda biliyor, çıkıp basına değil, onlara açıklarım. Bu cesaretim yüreğim var. Benim adıma kimsenin konuşmasına müsaade etmem. Kimsenin babası değilim. Her laf söyleyeni bağlar. Biz teşkilatımızla birlik ve bütünlük için de seçimi almak için birlik ve gayret göstereceğiz.” dedi..

Korkmaz, yolsuzluk ve rüşvet operasyona ilişkin ise şunları söyledi:
“Türkiye üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Geçen Suriye’ye gidişimin nedeni de bu oyunla alakalıydı. Türkiye’ye yeni bir elbise giydirilmek isteniyor. Bu elbiseyi giydirmek isteyenler bu sefer bizim kardeşlerimizi kullanıyor. Yolsuzluğu kim yaparsa Allah belasını versin. Onu kahretsin.”

 

BU FOTOĞRAFI DÜZCE GÖRSÜN

 

Ak parti İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, konuşmasında muhalefet yüklendi..
AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, "başkaları ne kadar birbirlerine düştüler deseler de biz hep birlikteyiz. Bu fotoğrafı tüm Düzce görsün istedik” dedi.

 

 

Son günlerde AK Parti’deki yolsuzluk iddiaları hakkında konuşan Kaşıkoğlu, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkına kim, ne nasıl ne şekilde el uzatıyorsa hangi makam hangi mevki ne olursa olsun Allah onları aramızda barındırmasın. Ak parti yolsuzluklar anılan parti değildir yolsuzlukların çetelerin yasakların üzerine cesaretle giden bir siyasi partidir. Gerçekten Çok olduk. Bizde varız dedik. Bütün engellemelere bütün darbe planlarına göğüs gerdik.” Dedi.

Muhalefet partilerinin aday bulmakta zorluk çekmelerine de değinen Kaşıkoğlu, “Bu tabloyu MHP, CHP yapamaz en fazla 11 kişi getirebilir. Neden 11 kişi getirebilirler çünkü her yere zorluklara 1 kişi adayı bulabiliyorlar. Ama bizde adaylarına bakın. Görünen köy kılavuz istemez. “ dedi.

 

BORÇ ÖDÜYORLAR ADAY OLSUN!

 

 

Mehmet Keleş muhalefet partisinin aday bulma sıkıntılarını diline doladı ve MHP’den adaylığının açıklanması beklenen Ömer Küçük’e isim vermeden göndermede bulundu.

Keleş, “Diğer partilere bakın. AK Parti’nin kapısında aday adayları sıraya girmişken, diğer partiler aday yapmak için adam bulamıyorlar. Borç ödüyorlar aday olsun diye, mahkeme zaptı kapatıyorlar aday olsun diye, aday olmadığı için il başkanını aday gösteriyorlar. İlçelerin çoğunda şu an da adayları yok. Ben olmasam da diğer aday adaylarından bir de olsa fark etmez, AK Parti zaten Düzce’de kazanıyor. Ama bugün birlik ve beraberlik zamanı. Dünya’da ezilen bütün mazlumlar için, dün gezi olaylarıyla istediklerine ulaşamayanlar bugün başka bir argümanla ortaya çıkıyorlar. AK Parti iktidarını yıkmaya çalışıyorlar. Buna fırsat vermemek lazım. Buna fırsat vermek memlekete ihanet etmektir. Hep birlikte el ele vereceğiz bu memleketi bir daha geçmişte yaşadığımız kötü zihniyete bırakmayacağız. “dedi. 



Haber: S. KAŞKIR