AK Parti İl Teşkilatı bu yılki bayramlaşmasını Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzceli Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fevai Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Teşkilat Başkanı Hikmet Keskin, İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, Ak Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşti. Bakan Faruk Özlü, Düzce’de yapımı bitme aşamasında olan projelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

“Reformcu hükumet”
Bakan Özlü, Düzce’de yapımı biten projelerle ilgili konuşarak değerlendirmelerde bulundu. Özlü ulusal konulara da değinerek Türkiye’de neler olduğunu şu sözlerle dile getirdi: “Türkiye’de varlık fonu kuruldu. Bundan sonra büyük projeler bu fondan finanse edilecek. Gelişmiş 20 ülkede de bu fon mevcut. Bireysel emeklilik fonu kuruldu. Zorunlu bir emeklilik sistemi ve önümüzdeki 10 yılda 100 milyar birikim bekliyoruz. Türkiye’nin temel sorunu sermaye sorunudur. Türkiye’nin çok parası yok. Yatırım yapmak için yabancı ülkelerden para kullanmak gerekiyor. Bireysel emeklilik bu konuda ciddi bir hamledir. Yatırım teşvik sisteminde de çeşitli düzenlemeler yaptık. Her şeye uygun değil proje bazlı bir teşvik sistemi bu. İhtiyacınıza göre bir teşvik sistemi yani. Ayrıca karşılıksız çeke de hapis cezası geliyor. İhracatçıya yeşil pasaport vereceğiz. Gördüğünüz gibi AK Parti hükumet reformcu bir hükumet” dedi.

“Düzce yeni heyecanları konuşmayı hak ediyor”
Düzceli Milletvekili Ayşe Keşir 15 Temmuz şehitlerine şükranlarını sunarak “onlar göğsünü siper etmese belki burada bayramlaşıyor olamayacaktık” diyerek tüm Düzcelilerin bayramını kutladı. Keşir ayrıca Düzce’nin var olan sorunlarına değinerek; “Düzce’nin artık konuşulacak bir problemi kalmadı. Düzce artık yeni projeleri yeni heyecanları konuşmayı hak ediyor” dedi.

Birbirimizin arkasından konuşmayalım”
Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Bakan Özlü’ye teşekkürlerinin ardından tüm Düzcelilerin Kurban Bayramı’nı kutlayarak birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Keleş ayrıca Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana Türkiye’nin hiç görmediği 5 genel seçim, 3 yerel seçim bir de cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere Ak Parti’nin imza attığı başarıları anlattı.

Birlik ve beraberlik vurgusu
AK Parti İl Teşkilat Başkanı Hikmet Keskin konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili demokrasiye sahip çıktıklarını belirtti ve Düzce teşkilatının en iyi örgütlenen teşkilatlardan biri olduğunun altını çizdi. Yapılan konuşmaların ardından bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Haber; Ö. YILMAZ