Adalet ve Kalkınma Partisi teşkilatlarının yerel seçim hazırlıkları ile ilgili çalışmaları Düzce’de düzenlenen ve büyük bir katılım ile gerçekleşen  3’üncü yerel yönetimler bölge şurası ile başladı.

Toplantıya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı  Hüseyin Tanrıverdi, Genel Sekreter İdris Naim Şahin ve Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Yalova,Kocaeli illerinden Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, ilçe ve belde teşkilatı başkanları, kadın ve gençlik kolları temsilcilerinden oluşan 650 kişilik kalabalık bir partili grubu katıldı. Toplantı Adana Milletvekili Ali Küçükaydın’ın başkanlığında toplantı divanı oluşturulması ile başladı.

Toplantıda bir konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 2008 yılı faaliyetlerini planladıklarını, toplantı ile ortaya bir yol haritası koyacaklarını ifade ederken, şimdiye kadarki planların acil eylem planı olarak ortaya çıktığını, ancak artık sadece eylem planından bahsedilir duruma gelindiğini ifade etti. Tanrıverdi, bir sosyal restorasyon projesi ortaya konulacağını, işsizlik, sosyal güvenlik ve sivil anayasa çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Ak Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ise, Düzce’nin çok önemli bir toplantıya  ev sahipliği yaptığını, Türkiye’nin bölgesinde değişimi en iyi izleyen ülke olduğunu, bundan böyle de değişimi izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Ak parti üçüncü bölge temsilcisi Nusret Bayraktar, gündemlerinde halkın yerel ihtiyaçlarına kaliteli ve sürdürülebilir karşılıklar bulmak olduğunu belirtirken, yetkilerin hantal merkezden alınarak yerinden yönetim organlarına dağıtılacağını ifade etti. Amaçlarının yerel yönetimleri merkezin vesayetinden kurtarmak olduğunu ifade eden Bayraktar, istedikleri noktaya gelememelerine rağmen gelinen nokta ve  alınan aşamanın ortada olduğunu dile getirdi.

Ak Parti Düzce Milletvekil Metin Kaşıkoğlu, Düzce’de sokakta görülen her üç kişiden ikisinin Ak Parti’ye oy verdiğini söyleyerek, İl Genel Meclisi Üyeleri ile gittikleri seçim gezilerinde Köydes projesinin köylerde gerçekleştirdiği değişimin sevincini paylaşma imkanı bulduklarını belirtti. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, Düzce’nin coğrafi konumu nedeniyle küçük olmasına rağmen önemli bir il olduğunu, Düzce ‘nin deprem geçirmemiş iller ile rekabet edebilir bir pozisyona gelmesi için yerel yönetimler yasasında değişiklik yapılması gerektiğini ifade etti. Ak Parti düzce İl Başkanı Fevai Arslan ise, milletin icraatları beğendiği için Ak parti’ye oy verdiğini belirtirken, partinin Düzce’de gerçekleştirdiği seçim başarılarından da söz etti.