AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu bugün düzenlediği basın toplantısıyla Ramazan faaliyetlerini ve Ankara'da karayolları genel müdürlüğü ile yaptığı görüşmeleri anlattı. Kaşıkoğlu, teşkilatın yardım erzaklarını özellikle gece dağıtmak için seferberlik ilan ettiğini belirtti. 

 Ak Parti gece erzak dağıtıyor

Ramazan ayında çeşitli dezavantajlı kesimleri esas alarak vatandaşlarle içiçe olan iftar programları düzenlemeye çalıştıklarını ifade eden Kaşıkoğlu, " Aynı zamanda parti olarak hazırladığımız yardım erzaklarını da gizlice, özellikle gece vatandaşlarımıza ulaştırmak için tüm teşkilat arkadaşlarımızla seferberliğimiz devam etmektedir. Bu nedenle halkımızla içiçe olacağımız bir iftar programı tertipledik. 27 Temmuz 2013 günü Anıtpark'ta tüm halkımıza açık bir iftar programı düzenleyeceğiz. İnşallah bu programa Gençlik ve Spor bakanımız Suat Kılıç, bakan yardımcılarımız, çevre illerdeki misafir milletvekilleri ve teşkilatımız katılacak. Tüm halkımızla coşkulu bir iftar programı vermek istiyoruz."dedi.

 

 



Kaşıkoğlu, son yaşanan kazayla köy halkının özellikle idarecilere yönelik tepkisine neden olan Üçköprü için Milletvekili Fevai Arslan'la birlikte karayolları Genel Müdürüyle görüştüklerini söyledi.

Bölge müdürlüğü ile aşılacak gibi değil

Ankara'daki görüşmelerini aktaran Kaşıkoğlu, "Üçköprü'de uzun süredir cereyan eden bir sorunla yüzyüzeyiz. En sonunda bir vatandaşımız daha hayatını kaybetti. Bu tür olayların olmaması, kalıcı kararların alınması ve her iki tarafı memnun edecek bir çözüm için Milletvekili Fevai Arslan'la birlikte Karayolları genel müdürümüz Cahit Turan'ı ziyaret ettik. Sıcağı sıcağına bütün olayı anlattık. Artık sürdürülemeyeceği ve mevzuatlar çerçevesinde esneklik imkanlarının tümünü ortaya koyarak kalıcı bir çözümün ortaya konması gerektiğini ifade ettik. Bu artık Karayolları 4. bölge müdürlüğü tarafından aşılacak gibi gözükmüyor. Bunun ihtisasa sahibi görevliler tarafından çözülmesi ve konunun çözüme kavuşması gerektiğini ifade ettik. Genel müdüre halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak ya bir alt geçit yada bir ışıklı kavşak yapımı ile sorunun çözülmesi gerekliliğini vurguladık. Bu çağda buna çözüm bulunamıyor olması AK Parti’nin pratik icraat yapısı ile örtüşmüyor. Akıl ve samimiyet çerçevesinde belli esnekliklerle bu sorunun halkımızın isteği doğrultusunda yeni can kayıpları olmadan en kısa sürede çözüleceğini inanıyoruz. "dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR