AK Parti İl Teşkilatı'ndan son dönemde parti ve il başkanının adı kullanılarak ortaya atılan çeşitli iddalara sert bir açıklamada bulunuldu. Partinin resmi internet sitesi üzerinden "Kamuoyuna duyuru" başlığı altında yapılan açıklamada, haftalık yayın yapan bir gazetenin önemli kurumların başında bulunan bazı isimlerin maşalığını yaptığı ve bu kişilerin menfaati için AK Parti İl Teşkilatı ve il başkanı hakkında yalan yanlış haberler yayınladığı vurgulandı. İşte partiden yapılan açıklamanın tam metni:

Tehditlerin havada uçuştuğuna şahit oluyoruz

Göreve geldiği günden itibaren kurduğu güçlü yönetim kadrosu ile farklılığını ortaya koyan,her geçen gün birlik ve beraberliğini perçinleyen partimiz teşkilatları ve il başkanımız hakkında son zamanlarda kamuoyunda fısıltı gazetesi ve bazı etkili ve yetkili makamlarda bulunanların güdümünde bulunan ve tetikçilik yapan bazı basın yayın organları aracılığı ile yıpratıcı kampanya yapıldığına ve bu yolla yalan yanlış haberlerin ulu orta sergilenmeye başlandığına hatta yayınlar marifeti ile başkanımız hakkında tehditlerin havada uçuştuğuna şahit oluyoruz. Başkanımız hakkında iddia edildiği gibi genel merkez tarafından ne yürütülen bir soruşturma vardır ne de böyle bir durum söz konusudur.

Asla fırsat vermeyeceğiz

Yok şu tarihte yönetim görevden alınacak, yok şu zamana kadar alınacaklar iddiaları, il yönetimimizdeki birlik ve beraberliği bozmaya çalışan mihrakların beyhude çabalarından başka bir şey değildir. Bu yollarla moral motivasyonumuzu bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. İl teşkilatımız genel merkezimizin sürekli iltifatına maruz kalan ve son derece yüksek çalışma temposu içinde faaliyet gösteren birlik ve beraberlik ötesinde kardeşlik ve dava arkadaşlığı prensibinde hareket eden canlı ve diri bir teşkilat yapısına sahiptir. Ülkemizde örnek gösterilen teşkilatlardan birisidir.

Hepsi safsata ve iftiralardan ibaret

Başbakan tarafından sayın il başkanımızın ilimize başkan olarak gönderilmesi nedeniyle bir kısım çevrelerin ve bazı güç odaklarının çıkarlarının bozulduğunu çok iyi biliyoruz ve tüm bu çabaların arkasında yerel seçimlere ve ticaret ve sanayi odası seçimlerine ilişkin makam ve mevki hesaplarının yattığını, partimiz içinden bazı kişilerin de bunlara payanda olduğunun açık seçik farkındayız.. Şunun iyi bilinmesini isteriz ki; bizler il teşkilatı olarak başkanımızı 10 aydır yakınan tanıyor ve biliyoruz ki hakkında ortaya atılan iddiaların hiçbirisi doğru olmayıp safsata ve iftiralardan ibarettir. Biz bir ve beraber bu yolu,güçlü adımlarla ve her türlü engelleme çabalarına rağmen yürümeye devam edeceğiz. Yönetim olarak il başkanımızın arkasında ve yanındayız.

Bunları destekleyenler doğru ahlakta olamaz

Hiç bir şey bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Yalan veya asparagas haberler yaparak hak ve özgürlüklere saldırada bulunmak nasıl ahlaklı bir gazetecilik faaliyeti olamazsa, bu tarz haberlerin, yönlendirme ve destek sağlamak suretiyle yapılmasını sağlayan kişilerin de doğru bir ahlaka sahip olduğu söylenemez. Asıl burada irdelenmesi gereken bazı sivil toplum örgütü liderlerinin ve bazı önemli makam ve mevkilerde bulunan kişilerin, bu gibi gazetecilerin türemesini sağlaması, bunları finansal açıdan desteklemeleri, adam yerine koyup, bunlara cansuyu sağlamalarıdır.

Üstlendikleri görevlerle örtüşmüyor

Menfaati için kalemini satmayı adeta bir görev addeden bu kişiler üzerinden amacına ulaşmak için kendi güçlerini de kullanarak hareket edenler "Esas ahlaksızlığı yapanlardır". Eğer onlar prim vermese ne asparagas diye tabir edilen haberler kamuoyunda yer alır ne de böyle insanlar Düzce'de barınabilir. Ancak ne yazık ki ya savunuculuk yaptırmak ya da sevmediği veya kontrol altına alamadığı kişileri karalamak için bu sözde gazetecileri menfaatleri için kullanan, siyasetçilerden yerel yöneticilere, iş adamlarından sivil toplum örgütü temsilcilerine kadar bir çok isim var... Düzce'nin geleceğinin şekillenmesinde önemli role sahip olan söz konusu isimlerin basını kendi maşası gibi kullanma hakkını kendilerinde görerek yalan yanlış haberlerin yapılmasına aracı olması ise ne kabullenilebilir ne de üstlendikleri görevlerle örtüşebilir.

Bunların esas sahiplerine dur deme zamanı
Şu kadar para vermezsen şunu yazarım, bunu yayınlarım, elimde aleyhinde bilgi ve belgeler ve kasetler var diyen, reklam alamadığı iş adamlarını ve STK'ları ve iş gördüremediği bürokratları, yargı ve emniyet mensuplarını indirip çıkaran, partili işadamlarımızdan aldığı reklamlar ile partimizin sırtından geçinen ve yine bu yolla partimizin içine fitne tohumları eken bu kişileri desteklemeyin çağrımız üzerine bizleri yalan yanlış bilgi ve belgeler açıklarım diye adeta tehdit eden ve bunu da yukarı da belirttiğimiz bazı isimleri elçi olarak kullanarak yapan bu sözde gazetecilere ve bunların esas sahiplerine dur deme zamanının geldiğini düşünüyoruz.

Kalemini küçük çıkarları için kiralayanlar...

En büyük STK'lardan biri ve tek başına iktidar olan AK PARTİ'nin Düzce Teşkilatı olarak bizler,iktidar sorumluluğumuz çerçevesinde; Düzce halkını ve partililerimizi,çeşitli makam ve mevkilerde millete hizmet için bulunan yetkilileri,siyasi partilerimizi,sivil toplum örgütlerini,bürokratlarımızı,mülki amirlerimizi,meslek odalarını,gazeteciler cemiyetini ve üniversitemizi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu tür mesleğin yüz karalarını yaşatmak,onlara destek olmak,finansal destek sağlamak, makam arabalarına alıp gezdirmek,ziyaret etmek,yol arkadaşı hakkında iftira haberler yazdığını bilmeye rağmen reklamlarla destek vermek ve bu yolla kendine bulaşmasına engel olmaya çalışmak doğru bir yol olmasa gerek. Yerel basınımızın basın ahlak ilkelerine uygun olarak görev ifa eden saygın üyelerini tenzih ederiz, bu sözlerimiz onlarla ilgili değil, kalem ve klavyesini silah gibi menfaat temini için kullananlarıdır. Sözlerimiz beynini ve kalemini küçük çıkarları için kiralayanlaradır. Daha yaşanabilir bir Düzce, daha huzurlu bir Düzce, fitnenin ve fesadın olmadığı, dedikodunun bulunmadığı,birlik ve beraberliğin ön plana çıktığı bir Düzce için şimdi el ele verme zamanı diye düşünüyor ve sağduyulu herkesi göreve davet ediyoruz. Düzce kamuoyuna saygı ile arz olunur.

Haber: C. ÜSTÜNER