AK Parti, yeni dönem milletvekillerinin çalışmalarını yakın takibe aldı. Milletvekillerine gönderilen genelgede programlarını ‘refakatçileriyle birlikte’ il başkanlarına bildirmeleri istendi. Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem imzalı genelgede, faaliyet raporlarının il başkanları tarafından doldurularak milletvekiline imzalatıldıktan en geç 3 gün içinde vekillerin de özel şifreyle girdikleri AKBİS programına girilmesi istendi.

Genelgede amacın vekilin seçim bölgesi ve diğer bölgelerdeki faliyetlerinin raporlanması olduğu belirtilerek, sisteme yapılacak kayıtların da kontrolünün il başkanları tarafından yapılacağı belirtildi. Genelgenin ekindeki formda yer verilen maddeler ise vekillerden beklenen çalışmanın çeşitliliğini de ortaya koydu: “Belde, köy, siyasi parti, resmi kurum, eğitim, öğretim kurumu, meslek odaları, sendikalar, STK, belediye, medya kuruluşları, öğrenci yurtları, huzurevi, spor klübü, hastaneler, muhtar, esnaf, taziye, kıraathane, pazar yeri, ev ziyaretleri, konferans ve panellere, düğünlere katılım, piknik vs...”

Genelgenin üçüncü başlığında ise vekile katıldıkları programlarda kendilerine eşlik eden teşkilat mensuplarının isimleri soruldu. Böylece milletvekilleri formda bildirdikleri faaliyetler için teşkilattan şahit gösterecek.

Haber; H. İŞCAN