İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AK Parti Düzce vekillerine de çağrıda bulunarak Düzce için ortak hareket etmek istediğini söyledi.

“Düzce'nin vekilleriyle çalışmak isterim”

CHP Genel Merkezi'nin 12 Haziran seçimlerinde milletvekili çıkaramayan iller için başlattığı “ gölge vekil” uygulamasında, Düzce için görevlendirilen İstanbul Milletvekili İhsan Özkes Düzce'ye geldi. İlk olarak parti binasında İl Başkanı Kerim Görün ile görüş alışverişinde bulunan Özkes, Düzce'nin sorunları hakkında bilgi aldı. Bu süreçte Düzce'nin milletvekiliymiş gibi sorun lara eğileceğini ve mecliste Düzce'nin sesi olacağını belirten Özkes, bir dönem Akçakoca Müftüsü olarak görev yaptığı için bölgeyi iyi tanıdığını söyledi. Ortak amacın Düzce'ye hizmet olduğunu vurgulayan Özkes, bu doğrultuda Düzce milletvekilleriyle ortak çalışmak istediğini, talep gelmesi halinde her zaman için birlikte hareket etmeye hazır olduğunu ifade etti. Özkes, AK parti vekilleri ile henüz tanışma imkanı olmadığını da sözlerine ekledi.

Gönüllü vekiller

CHP Genel merkezinin başlattığı “ gölge vekil” uygulamasının bir anlamda gönüllü hizmet olduğunu söyleyen Özkes, “ Vekil çıkaramayan illerin mecliste sorunlarını aktarmada gönüllü hizmet edeceğiz. Düzce'nin 3 vekili var ancak CHP olarak birde bu pencereden sorunlara bakarak çözüm yolları bulmak için çalışacağız. Ayrılık değil birlik düşüncesinde olduğumuz için tek amaç doğrultusunda Düzce'ye hizmet için çalışacağız.

Fındık kangren olmuş

Akçakoca'da görev yaptığı süre içinde de Düzce'nin en önemli sorunlarından birinin fındık olduğunu bildiğini söyleyen İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, geçen zaman içinde bu sorunun kangren duruma geldiğini üreticinin perişan olduğunu söyledi. İl Başkanı Kerim Görün'ün otoyol bağlantısı sorunu, Kalıcı konutlar bağlantısının ve Gölyaka Gümüşova arası duble yolun tamamlanamaması , Yığılca yolunun daha önce defalarca kez söz verilmesine rağmen ağır aksak ilerlemesi, eğitimde Düzce'nin son sıralardan kurtulamaması, fındık üreticilerinin mağdur edilmesi, OSB'de çalışn işçilerin ilkel çalışma uygulamalarıyla karşı karşıya kalması gibi tespitlerini ilettiği Özkes, “ bu sorunlarla tek tek ilgileneceğim. Bize oy veren vermeyen tüm Düzcelilerin sorunlarını dinleyeceğiz. Ancak şunu yaparım, şu sorunu çözerim gibi iddialı konuşmak yerine zaman içerisinde elimizden gelenin en iyisini yaparak TBMM'de Düzce'nin sesi olmaya gayret edeceğiz.” dedi.

Haber; H. İŞCAN