Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda değişiklik öngören teklifin 11. maddesi görüşüldü. CHP'nin Düzce'den Sorumlu Milletvekili Tanju Özcan, TBMM’de yaptığı konuşmada MHP Lideri Devlet Bahçeli ve diğer partilerin milletvekillerine seslenerek, “Ülkemizi gerçekten büyük bir yükten kurtarmış olacaksınız. Takdir sizin.” dedi ve ekledi: “Diktatörlük ve demokrasi arasındaki farkı açıklayacağım. Sizin için ağır bir konu olduğunun farkındayım. Egemenlik kayıtsız şartsız diktatöre aittir. Demokraside ise egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir. Bu görüşmelerde sizlerle temel kavgamız iste budur. Sizlere bunu anlatamıyoruz. Osmanlı'nın son elli yılından beri egemenlik millete verilmiş. Siz bu yüz elli yılı tersine döndürüp egemenliği yeniden milletin elinden alıp saraya vermeye çalışıyorsunuz. Eğer bunu yaparsanız bunun adı demokrasi olmaz. Arkadaşlarımız günlerdir size laf anlatma çabası içerisindeler."

"Kendinizi küçümsüyorsunuz"

"Yüzde elli bir ile seçilen bir partili cumhurbaşkanı burada değişik partilere mensup milletvekillerinin bulunduğu ve milli iradenin yüzde yüz tecelli ettiği parlamentoyu feshedecek." diyen Özcan, "Buradaki bir konuşmaya kızıp belki ertesi gün meclisi feshetmeye kalkacak. "Haydi, buyurun seçime gidelim" diyecek. Sayın milletvekilleri sizin sorununuz şu; siz milli irade denildiğinde sadece Recep Tayyip Erdoğan olarak anlıyorsunuz. Milli iradeyi sadece Recep Tayyip Erdoğan olarak temsil ediyor olarak anlıyorsunuz. Kendinizi küçümsüyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan sandıktan çıkıp geldi. Biz nereden çıkıp geldik ağaç kavuğundan mı çıkıp geldik? Bizler de sandıktan çıkıp geldik. Bizleri sarayın içindeki camiinin avlusunda bulup buraya mı getirdiler? Milli iradeyi aslında biz temsil ediyoruz." dedi.

Ülkemizi gerçekten büyük bir yükten kurtarmış olacaksınız”

Konuşmasının devamında milletvekillerine "Sizlere laf anlatmaktan yoruldum." şeklinde seslenen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, şöyle devam etti: "Sayın milletvekilleri size laf anlatmaktan vazgeçiyorum. Biz miliyetçi hareket anlayışımızı Beştepe dağlarına yazmışız. Sizin hiç milliyetçilik ile ilgili bir derdiniz olmadı. Hiçbir kaygınız olmadı. Siz "Milliyetçiliği ayaklar altına aldık" diyen siyasi hareketsiniz. Dolayısıyla ben Bahçeli'ye büyük saygı duyuyorum. Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili arkadaşlarımın vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisinin olduğunu çok iyi biliyorum. Bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bayrağımızın çok iyi bir rengi var. Sayın Bahçeli; al bayrağımızın rengine benzeyen kırmızı oy pusulasını tercih edelim! Bu renge de uyan, tıpa tıp benzeyen bir oy pusulamız var. İsterseniz uygun görürseniz o kırmızı oy pusulasını zarfa koyup kutuya atarsanız. Ülkemizi gerçekten büyük bir yükten kurtarmış olacaksınız. Takdir sizin.”